Dünya rekoruna 44 harf engeli!

Dünya rekoruna 44 harf engeli!
Diyarbakırlı Mehmet Neytullah Uçar Turna Gurbet Gezer, Guinness rekorlar kitabına girebilmek için soyadını "Uçar Turna Gurbet Gezer Diyar Diyar Ellerde" olarak uzatmak istiyordu.

 

Ancak daha önce soyadı 44 harften oluşan başka birinin bunu başarması üzerine hayalleri suya düştü.

Dünyanın en uzun soyadına sahip kişi olacaktı

Türkiye’nin en uzun soyadına sahip insanı olarak bilinen Diyarbakırlı Mehmet Neytullah Uçar Turna Gurbet Gezer’in Giness Rekorlar kitabına girme hayali, dünyada önce soyadı 44 harften oluşan birinin bunu başarması üzerine suya düştü. Bir kamu kurumunda işçi olarak çalışan 4 çocuk babası 62 yaşındaki Uçar Turna Gurbet Gezer, nüfus memurlarının zamanında yaptığı hatadan dolayı  20 harften oluşan soyadını 37 harfe çıkarmak istiyordu. Ancak bu hayalini gerçekleştirme isteği, rekorun 44 harfli soyadına sahip başka birine sahip olması nedeniyle bundan vazgeçti.

44 harfi duyunca vazgeçti

Uçar Turna Gurbet Gezer, 20 harften oluşan soyadı ile yetinmeyip, 2014 yılında çıkarılan Torba Yasa ile mahkeme kararına gerek kalmadan Nüfus Müdürlüğü’ne başvurarak soyadını "Uçar Turna Gurbet Gezer Diyar Diyar Ellerde" yapma kararı aldı. Ancak yapılan araştırma sonunda rekorun 44 harfle Çin’de yaşayan birine ait tescil edildiği ortaya çıkınca başvurusunu geri çekti.

‘Çok istiyordum ama olmadı’

Dicle ilçesi nüfusuna kayıtlı olan Uçar Turna Gurbet Gezer, babasının soyadına, "Diyar diyar ellerde" kelimelerini de eklemek istediğini ancak o zaman kimliğe sığmayacağı gerekçesiyle kabul edilmeğini söyledi.  Gezer, "Babamın isteğini yerine getirerek soyadımı 37 harfe çıkarıp Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek istiyordum ama daha önce soyadı 44 harften oluşan birinin bunu başardığını öğrenince vazgeçtim. Çok istiyordum, bunun için çok uğraştım ama 44 harfi duyunca umudumu kestim. Dünyanın olmasa da Türkiye’nin en uzun soyadı ile yaşamaya devam” dedi.

Saffet AZBAY/ÖZEL

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.