Dünyada okul müfredatına giren sıra dışı 4 konu

Dünyada okul müfredatına giren sıra dışı 4 konu
İlköğretimden ortaöğretime kadar eğitim sisteminde hangi konuların müfredatta yer alması gerektiği konusunda her zaman farklılıklar yaşanmaktadır .

TİGRİS HABER - İlköğretimden ortaöğretime kadar eğitim sisteminde hangi konuların müfredatta yer alması gerektiği konusunda her zaman farklılıklar yaşanmaktadır . Bazıları yabancı dillere odaklanmakta ısrar ediyor, bazıları kesin bilimleri tercih ediyor, bazıları ise spor ve sanatın faydalarını görüyor.
Elbette tüm bu konular öğrencilerin kişiliklerinin oluşmasında önemli bir rol oynuyor ve her biri kendine özgü yöntem ve bakış açılarına katkıda bulunuyor. Ancak, alışılmadık, bazen merakımızı cezbeden eksantrik konular sunan ülkeler ve okullar var:

İşte müfredata giren sıra dışı konulardan dördü:

Lady Gaga:

Sosyolojik boyutlar Belçikalı sosyolog Mathieu Deflem, akademik dersinde Lady Gaga'yı çalışma nesnesi olarak aldı. Pop yıldızı şöhretinin sosyolojik yönlerini keşfetmek, öğrencilere şöhret ve kötü şöhret olgusunu sosyolojik bir perspektiften inceleme fırsatı sunar. Her ne kadar fikir alışılmadık görünse de, bu ders çağdaş kültür ve müzik endüstrisi anlayışını zenginleştirme fırsatı sunuyor.

Manx dili:

Okullarda en beklenmedik tekliflerden biri Manx dilinin incelenmesidir. İnsanların çoğunluğu bunu duymamış olsa da İngiltere'de okul çocukları arasında görülen bir uygulamadır. Manx dili, Büyük Britanya ile İrlanda arasında, İrlanda Denizi'nde bulunan Man Adası'nın resmi dilidir. Bu dil önemsiz gibi görünse de adanın kültürel mirasının bir parçasıdır ve önemli bir tarihi öneme sahiptir. Manx dilinin incelenmesi yalnızca ona olan ilgiyi canlandırmakla kalmadı, aynı zamanda dil mirasının korunmasının önemini de vurguladı.

Harry Potter'ın büyüsü:

Öğrencileri sihir dünyasıyla tanıştıran konuya sihirden başka bir şey denemez. Durham Üniversitesi tarafından sunulan bu çalışma modülü, yalnızca Harry Potter olgusunu farklı sosyal, kültürel ve eğitimsel bağlamlarda incelemekle kalmıyor, aynı zamanda böyle bir eğitim programının 21. yüzyıldaki uygunluğunu da analiz ediyor. Öğrenciler, eğitimi kurgusal dünyaların ışığında düşünmeye ve yanılsama çağı, eğitimin ticarileşmesi ve öğrenci ilişkileri gibi temel temaları incelemeye davet edilir. Öğrencilerin bu derste geliştirdikleri temel beceriler arasında günümüz dünyasında gerekli olan eleştirel düşünme, analiz, sentez ve iletişim becerileri yer almaktadır.

Elf dillerini öğrenmek:

Kulağa kurgu dünyasından bir şey gibi gelse de Elf dillerini öğrenmek öğrencilere gerçek fırsatlar sunuyor. Wisconsin Üniversitesi, J. tarafından oluşturulan Elf dilleri üzerine bir kurs sunmaktadır. RR Tolkien. Yüzüklerin Efendisi öğrencileri, Tolkien filmleri için Elf dili danışmanı olan Amerikalı dilbilimci David Salo'nun rehberliğinde Tengwa, Kuenya ve Sindarin dilini öğrenebilirler. Bu kurs sadece hayranlara eğlence sunmakla kalmıyor, aynı zamanda dil becerilerini ve kültürel anlayışı da geliştiriyor.

Bu örnekler, eğitim kurumlarının yenilik yapmaya ve standart çerçevenin ötesine geçen benzersiz öğrenme fırsatları sunmaya devam ettiğini göstermektedir. Edebi ve müzikal olgulardan ilham alan müfredat fikirleri, yaratıcılığın, analitik düşünmenin ve çevremizdeki dünyanın çeşitli yönlerini anlamanın geliştirilmesine olanak tanır. Bu konular ilk bakışta olağandışı görünse de eğitim sürecinde önem taşımaktadır. Müfredattaki çeşitliliği temsil ediyorlar ve öğrencileri modern dünyanın çeşitli zorluklarına hazırlamak için eğitimin kapsamlı olması gerektiğini bize hatırlatıyorlar.

Kaynak:Halk Tv

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.