‘e-Fatura’ya geçen, kara geçiyor

‘e-Fatura’ya geçen, kara geçiyor
'e-Fatura' sistemine Ocak ayı itibariyle geçiş yapan şirketler, kâğıt fatura yerine e-fatura sistemini kullanarak 2,5 ayda 20 milyon TL'ye yakın tasarruf sağladı.

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın oluşturduğu 'e-fatura sistemine, Ocak ayı itibariyle geçiş yapan 20 bine yakın şirketin kâğıt fatura yerine e-Fatura kullanmasıyla yaklaşık 2,5 ayda 20 milyon TL'ye yakın tasarruf sağlandı. 


1 Nisan'dan itibaren mükellef işletmelerin, kendi aralarındaki mal veya hizmet satışı işleminde kâğıt fatura düzenlemeyeceğini ifade eden Uyum soft Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri A.Ş. Yönetim Kurulu başkanı Mehmet Önder, "Bilindiği üzere, 1 adet kağıt faturanın baskı, yazdırma, postalama, arşivleme maliyeti 2 TL'yi geçmektedir. Nitekim Ocak 2014 tarihi itibariyle e-Fatura'ya geçmeye başlayan 20 bine yakın mükellef işletmede, faturalar kademeli olarak e-Fatura'ya geçtiği için 2,5 ayda 20 milyon TL'ye yakın tasarruf sağlanmıştır. 1 Nisan tarihi itibariyle, mükellef işletmelerde tüm faturaların e-Fatura olarak gönderilmesiyle, 20 bin civarı şirkette aylık 50 milyon adedi bulacak faturadan, ayda 100 milyon TL'ye yakın tasarruf sağlanabilecektir. Nisan 2014 tarihi itibariyle, 20 bin civarı şirketin sadece e-Fatura'yı kullanmasıyla, 2014 yılındaki tasarruf oranı yaklaşık 1 milyar TL'yi bulabilecektir" dedi.

Yıllık Tasarruf 3 Milyar Lirayı Geçecek

Ülkemizdeki işletmelerin tamamına yakınının gelecek birkaç yıl içerisinde, e-Fatura sistemine geçmesinin hedeflendiğini kaydeden Uyum soft e-Dönüşüm Satış Kanalı Yöneticisi Volkan Şahin ise tüm sistemin e-Fatura'ya geçmesiyle birlikte  işletmelerdeki yıllık tasarruf oranın 3 milyar TL'yi geçeceğini belirtti.

"Çağın ruhuna uygun ticaret"

e-Defter, e-İrsaliye, e-Arşiv gibi diğer e-Dönüşüm projelerinin yolda olduğunu ve önümüzdeki günlerde uygulamaya alınacağını anlatan Volkan Şahin, "20 binin üzerindeki mükellef işletme, Nisan ayına kadar eksik olan bir süreci varsa tamamlayarak, e-Fatura kullanmaya başlayacak. Ardından e-arşiv ve e-Defter uygulamasına geçilmesi öngörülüyor. e-İrsaliye, e-Ödeme gibi yeni sisteme, yeni eklenecek uygulamalar ve kayıtlı e-posta (KEP) hizmetinin yaygınlaşması ile ticaret hayatı yeniden şekillenirken, çağın ruhuna uygun bir ticaret anlayışına geçiliyor" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.