Eker; ‘’ Kaos lobisinin faaliyette’’

Eker; ‘’ Kaos lobisinin faaliyette’’
Et fiyatlarında artış iddialarının gerçek olmadığını belirten Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, tarımda kuraklık endişesi taşıdıklarını söyledi.

Haber Merkezi-Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker; patates, kuru fasulye ve et fiyatlarının arttığı söylentilerine açıklık getirdi. Hiçbir artışın gerçeği yansıtmadığının altını çizen Eker, "Onlar gerçek değil. Önce onu söyleyeyim. Dün birkaç televizyon programı vesilesiyle anlattım. Bir söz vardır. Kurt puslu havaları sever. Yağmur yok ama hava biraz puslu. Birileri affedersiniz uydurdu. Fiyatlar gerçek değil. Yani ortalama fiyatları onlar yansıtmıyor. Doğru değil. Birileri de bundan bir şey çıkarabilir miyiz telaşında. Kaos lobisi diyebiliriz. Resmen onlar iş başında. Yani ne fasulye, ne patates, hiçbirisinde ne üretim eksikliği ne de piyasada mal sıkıntısı var. İhtiyacın çok çok üzerinde piyasada ürün var. Ticaret rahat yapılıyor. Bu tamamen uydurma. Alıyorlar bir ürünün binde 2'sini, hepsi gibi gösteriyorlar. Kuru fasulye Türkiye'de 195 bin ton üretiyor. İspir fasulyesinin payı binde 2'dir. Geliyorlar, bir marketteki bu fasulyenin fiyatını çıkarıyorlar. Fiyat şuraya geliyor, diyor. Yüzde 98 çeşidinin fiyatı başka. O başka. Patateste de benzeri durumlar var" diye konuştu.

"ET FİYATLARINDA ARTIŞ İDDİALARI GERÇEK DIŞI"

Ette fiyatların artış olmadığının altını çizen Eker, "Artış yok. Onu da söyleyeyim. Fiyat artışı gerçek değil. Üreticiler de açıkladı zaten. Birileri ithalat yapılmasını istiyor. Fırsattan istifade. Dertleri o yani" şeklinde konuştu.
Kuraklıkla ilgili endişeleri olduğunu ifade eden Eker, "Meteorolojik kuraklık var. Bir de tarımsal kuraklık var. Bizi ilgilendiren tarımsal kuraklık. Şu an itibarıyla sadece endişe ediyoruz. Önümüzdeki haftalarda yağış olur inşallah. O zaman biz tarımsal olarak bundan etkilenmeyiz. Peki olursa ne olur? Bizim kuraklık eylem planımız var. 2007'deki kuraklık problemi yaşandığında biz dünyanın iki yerinde bulunan bir kuraklık test merkezinin üçüncüsünü Türkiye'de kurduk. Birtakım araştırmalar yapılıyor. İnşallah gerek kalmaz. Dua edelim, yağmur ve rahmet eksilmesin. Bereketiyle gelsin ama endişe ediyoruz. Şu anda tarımsal kuraklıkla ilgili bunu söyleyebilirim. Yağmur gelirse büyük ölçüde rahatlarız" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.