Elçi, anmasında 91. Hafta

Elçi, anmasında 91. Hafta
Diyarbakır Barosu eski Başkanı Tahir Elçi, katledilişinin 91. haftasında meslektaşları tarafından anıldı.

 

Bu hafta yapılan Elçi, anmasında konuşan Baro Başkan Yardımcısı Av. Sertaç Buluttekin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek, “Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilmesine ilişkin vakıanın aydınlatılması için inisiyatif almanızı ve kamusal gücünüzü adaletin tecellisi için kullanmanızı beklediğimizi dile getirmiştik. Maalesef bu konuda hiçbir geri dönüş alamadık. Sayın Cumhurbaşkanı; bugün bu talebimizi yineleyerek, Tahir ELÇİ’nin katledilmesine ilişkin yürütülen soruşturma dosyasından pis kokular geldiğini söylemek durumundayız” diye konuştu.

 Diyarbakır Barosuna bağlı avukatlar Başkanları Tahir ELÇİ’nin katledilişinin 91. haftasında Adliye Sarayı önünde her hafta yaptıkları anma etkinliğine yenisini eklediler.

 Bu haftaki anma etkinliğinde Baro Başkan Yardımcısı Av. Sertaç Buluttekin bir konuşma yaptı.

‘Yaşam, iyi ile kötünün mücadelesidir’

 İnsan hayatını iyi ile kötünün mücadelesi olarak tanımlayan Buluttekin şunları söyledi: “Yaşam, sade ve derin bir tanımlama ile iyi ve kötünün mücadelesi olarak ele alındığında; insanların itibarı, bu mücadelede hangi tarafta yer aldıkları ile belirlenmektedir. Yine bu mücadele, insanların değerler ve estetik karşısındaki tanımlamasını da belirlemektedir. Kötü birinden güzel bir koku yayılacağını tahayyül eden biri var mıdır! Tarih, yaşanan pratiklerle ve deneyimlerle bunu açık bir şekilde ortaya koymuştur.”

‘Tahir Elçi deyince çok güzel kokular alıyoruz’

ELÇİ’nin, “Yürüttüğü adalet mücadelesiyle, hak mücadelesiyle tarafını açıkça ilan eden ve bu uğurda birçok tehlikeyi göze alan cesur bir insan” olduğunu ifade eden Buluttekin, konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Değerleri, estetiği, on binlerce yıllık kültür birikimini korumak için canını ortaya koyan biriydi. Tahir ELÇİ ismini duyunca belki hüzünleniyoruz, acı çekiyoruz ama en çok da bu dünyada iyi insanların cesur insanların olmasının verdiği huzuru alıyoruz. Tahir Elçi deyince çok güzel kokular alıyoruz.”

‘Tek bir cevap alamadık’

Elçi, cinayetinin aydınlatılmamasına tepki gösteren Buluttekin, “Elçi, cinayeti aklımıza geldiğinde, artık bizleri bir öfke kaplamaya başlıyor… Bu öfkemizin nedeni aşikar: defalarca buradan seslendiğimiz Yetkililerden, hiçbir somut cevap almadık. Tahir Elçi cinayetinin gerçekleştiği dönemin Adalet Bakanı Bekir BOZDAĞ, İçişleri Bakanı Efkan ALA ve dönemin Başbakanı Ahmet DAVUTOĞLU; gerek ikili görüşmelerde bizlere verdiğiniz sözleri ve gerekse de basın yoluyla yaptığınız açıklamaları Sizlere defalarca hatırlattık. Tek bir cevap alamadık. Anladık ki iyi ve kötünün mücadelesinde Tahir ELÇİ’nin yer aldığı tarafta değilsiniz. Sizin taraftan bu tarafa hiç de güzel kokular gelmiyor” diye konuştu.

‘Soruşturma dosyasından pis kokular geldiğini söylemek durumundayız’

Cumhurbaşkanına seslenen Buluttekin, “ Başkanımız Tahir ELÇİ’nin katledilmesine ilişkin vakıanın aydınlatılması için inisiyatif almanızı ve kamusal gücünüzü adaletin tecellisi için kullanmanızı beklediğimizi dile getirmiştik. Maalesef bu konuda hiçbir geri dönüş alamadık. Sayın Cumhurbaşkanı; bugün bu talebimizi yineleyerek, Tahir ELÇİ’nin katledilmesine ilişkin yürütülen soruşturma dosyasından pis kokular geldiğini söylemek durumundayız” şeklinde konuştu.

Her hafta olduğu gibi 5 dakikalık oturma eyleminin ardından anma etkinliği sonlandırıldı.  

 

Ali Vuranel

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.