Emekçilerin gözü ‘kadroda’

Emekçilerin gözü ‘kadroda’
Hükümetin, taşeron işçilerinin kadroya geçirileceğini açıklaması bölgede taşeron pozisyonunda çalışan emekçileri sevindirdi ve heyecanlandırdı.

 

Bu konuda bazı belirsizlikler olduğunu dile getiren işçiler, ayrıntıların bir an önce netleştirilmesini istiyor.

Hükümet, resmi kurumlarda taşeron pozisyonunda çalışan 90 bin emekçinin kadrolu statüsüne geçirileceğini açıkladı ve bu konunun resmiyet kazanması için çalışma başlattı, bu durum taşeron işçiliğin en fazla olduğu bölgelerin başında gelen Güneydoğu’da sevinçle karşılandı. Bölgedeki kurumlarda asgari ücretle çalışan çeşitli alanlardaki taşeron işçiler, yıllardır bekledikleri bu gelişmeyi sevinçle ve heyecanla karşılarken, kadronun yanı sıra çeşitli özlük hakları ve mali avantajlar da getiren düzenlemenin üzerlerindeki işten atılma korkusunu ortadan kaldırdığını dile getirdi. Düzenlemenin kapsamını Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından netleştirilmeye başlanırken, bazı belirsizlikler olmasına değinen işçiler bir an önce her şeyin netleştirilmesini istiyor.

Belediye işçileri :”Ayrıntılar netleşmeli”

Düzenlemenin yüzlerini güldürdüğü taşeron işçilerinin en fazla olduğu kurumların başında belediyeler ve buradaki temizlik çalışanları geliyor. Birçok birimde çalışan işçiler, kadrolu statüsüne geçecek olmalarından dolayı memnun ancak bu konudaki belirsizliklerin bir an önce sona erdirilmesini ve kadroya geçişlerinin netleşmesini istiyor. Kararı heyecanla karşıladıklarını belirten işçiler,”Yıllardır heyecanla bekliyorduk ve olmasını çok istiyorduk. Hükümetin açıklaması bizi memnun etti. En azından işten çıkarılma korkumuz olmayacak, özlük haklarımız ve ekonomik koşullarımız iyileştirilmiş olacak. Ancak bazı belirsizlikler var. Kimse ne olduğunu tam bilmiyor. Ayrıntıların netleştirilmesi ve belirsizliklerin giderilmesi gerekiyor. Hükümetten ve ilgili kurumlardan bunu bekliyoruz” diye konuştu.

 

Saffet AZBAY-ÖZEL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.