Emlak vergisinde kritik gün: Milyonlarca tapu sahibi bugün ödemek zorunda

Emlak vergisinde kritik gün: Milyonlarca tapu sahibi bugün ödemek zorunda
Emlak vergisinin ikinci taksit ödemelerinde son tarih geldi çattı. Türkiye genelinde milyonlarca tapu sahibinin bugün ödeme işlemlerini tamamlaması gerekiyor.

TİGRİS HABER - Süre bu akşam itibarıyla dolacak ve geciken her ay için yüzde 3,5 gecikme zammı uygulanacak.

Gayrimenkul sahipleri, herhangi bir cezai yükümlülükle karşılaşmamak için ödemelerini gün içinde tamamlamak zorunda. Belediyelere gidemeyenler ise e-Devlet üzerinden hızlıca borç sorgulama ve ödeme işlemi yapabiliyor.


Ödeme İşlemleri Nasıl Yapılıyor?

Emlak vergisi ödemeleri iki farklı şekilde gerçekleştirilebiliyor:

  • Belediyeler aracılığıyla: Taşınmazın bağlı olduğu belediyeye gidilerek ödeme yapılabiliyor.

  • e-Devlet üzerinden: Birçok belediyenin sisteme entegre olması sayesinde vatandaşlar, herhangi bir yere gitmeden internet üzerinden birkaç adımda borçlarını sorgulayıp ödeyebiliyor.

Bu kolaylık, özellikle yoğun iş temposu olan veya belediyeye gitme imkânı bulunmayan mükellefler için büyük avantaj sağlıyor.


Kimler Emlak Vergisi Ödemiyor?

Yasa gereği bazı gruplar emlak vergisinden tamamen muaf tutuluyor. Bu kişiler yıl boyunca hiçbir şekilde ödeme yapmak zorunda değil. Muafiyet kapsamında olanlar:

  • Tek konutu bulunan ve 200 m² brüt alanı aşmayan emekliler,

  • Dul ve yetim aylığı alanlar,

  • Engelli bireyler,

  • Gaziler,

  • Herhangi bir geliri olmadığını resmi olarak belgeleyen vatandaşlar.

Bu grupların, bağlı bulunduğu belediyeye başvurarak muafiyet işlemlerini aktif hâle getirmesi yeterli.


Geciken Ödemelere Zammı Unutmayın

Ödemesini zamanında yapmayan mükellefler için geciken her ay ayrı ayrı değerlendirilerek %3,5 oranında gecikme faizi uygulanıyor. Uzmanlar, bu ek maliyetlerden kaçınmak için bugün içinde ödemenin tamamlanması gerektiği konusunda uyarıyor. (Haber Merkezi)

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.