Engelleme kalktı aileler İmralı'ya hareket etti

Engelleme kalktı aileler İmralı'ya hareket etti
İmralı Cezaevi'ne gitmek üzere sabah saatlerinde Gemlik Jandarma Komutanlığı'na gelen ve adaya gidişleri cezaevi müdürü tarafından engellenen ailelere, Adalet Bakanlığı ile yapılan görüşmelerin ardından izin çıktı.

BURSA -İmralı Cezaevi'ne gitmek üzere sabah saatlerinde, Gemlik Jandarma Komutanlığı'na gelen ve gidişleri engellenen PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın kardeşi Fatma Öcalan, yeğeni Dilek Öcalan ile İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi'ndeki tutsaklardan Cumali Karsu'nun vasisi Pervin Oduncu'ya Adalet Bakanlığı'yla yapılan görüşmeler sonrası izin verildi. 

İmralı'ya gidişlerine izin verilen aileler ilk olarak yasal işlemler için Gemlik Jandarma Komutanlığı'na alındı. Aileler ardından ise Gemport Limanı'na götürülerek deniz yoluyla İmralı Adası'na doğru hareket etti. 

Sabah saatlerinde Dilek Öcalan'a ilk olarak İmralı Adası'na gidemeyeceği bildirilmiş, Dilek Öcalan, "Adalet Bakanlığı'ndan haber bekliyoruz. Cezaevi Müdürü, 'Adalet Bakanı izin verse bile ben seni göndermiyorum' dedi" açıklamasında bulunmuştu. Fatma Öcalan ve Pervin Oduncu da bu durumu protesto etmek amacıyla engelleme kalkmadan İmralı'ya gitmeyeceklerini açıklamıştı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.