Erdoğan bunu ilk kez söyledi

Erdoğan bunu ilk kez söyledi
‘Bu örgütün tehlikesi yurt dışında da anlatılmalı’

Başbakan Erdoğan, 17 Aralık operasyonunun yolsuzluk kılıfına gizlenmiş bir darbe girişimi olduğunu belirtti ve büyükelçilerden buna kast eden örgütün tehlikesini yurt dışında da anlatmalarını istedi.

Haber Merkezi-Başbakan Erdoğan, 6. Büyükelçiler Konferansı katılımcılarıyla yemek verdi. Buradaki konuşmasına “Sizler Osmanlı bakiyesi olan bir ülkenin büyükelçisisiniz” başlayan Erdoğan, Türkiye’nin dış politikasıyla ilgili bilgi verdi. “Dış politikada gizlimiz saklımız yok” diyen Erdoğan, hiçbir ülkenin toprağında da Türkiye’nin gözünün olmadığını belirtti.

Erdoğan, 17 Aralık operasyonunun yolsuzluk kılıfına gizlenmiş bir darbe girişimi olduğunu belirtti. Gerçeklerin ortaya çıkmaya başladığını, daha da çıkacağını belirten Erdoğan, amacın ekonomiyi vurmak, Türkiye’nin büyümesine engel olmak olduğunu kaydetti. Başbakan, büyükelçilerden bu örgütün tehlikesini yurt dışında da anlatmalarını istedi.

Başbakan Erdoğan, HSYK düzenlemesiyle ilgili Türkiye’ye eleştirilere yönelten yabancı politikacıları da eleştirdi. Bazı Avrupa ülkelerinde bu düzenlemeleri kendileri yapanların konu Türkiye olunca “Bu AB müktesebatına aykırı” dediklerini anlatan Erdoğan, “Bu kimsenin haddi değildir” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.