Eş Genel Başkanlara soruşturma

Eş Genel Başkanlara soruşturma
HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli hakkında 3 Kasım’da HDP İstanbul İl Kongresi’nde yaptıkları konuşmalar gerekçe gösterilerek, 'örgüt propagandası'ından soruşturma başlatıldı.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli hakkında soruşturma başlatıldı. Temelli soruşturmaya tepki göstererek, “Yaptıkları altında ezilenler yaptıklarını gizlemek için HDP’ye saldırıyorlar” dedi.

Habertürk’ten Serdar Kulaksız’ın haberine göre soruşturmanın gerekçesi, Buldan ve Temelli’nin 3 Kasım Pazar günü HDP’nin İstanbul 3. Olağan Kongresi’nde yaptıkları konuşmalar.

HDP eş genel başkanlarının “örgüt propagandası yaptıkları” iddia ediliyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, Buldan ve Temelli hakkındaki dosyanın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildiği belirtildi.

TEMELLİ: Soruşturmalar susmamıza dönük bir tehdit

Açılan soruşturma ile ilgili açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanı Temelli yaptığı açıklamada, “Yaptıkları altında ezilenler yaptıklarını gizlemek için HDP’ye saldırıyorlar. Bizler hakikatin sesi olmaya devam edeceğiz” dedi.

Temelli, içinde bulundukları durumun yaşadıklarının özeti olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Ağzımızı her açtığımızda yeni bir soruşturma başlatılıyor. Bu yargının talimatla çalıştığının göstergesi. Ancak yargı talimatla çalışma noktasını da geçti. Artık her durumda kendilerine vazife çıkarır bir haldeler.

Nerede iktidarı ve politikalarını eleştirsek soruşturma açılıyor. Bu soruşturmalar susmamıza, sinmemize yönelik bir tehdit. Ortada yargı konusu dahi olabilecek bir durum yok. Bizler her şeye rağmen hakikatin sesi olmaya devam edeceğiz.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.