Eylemi çocuklar yaptı

Eylemi çocuklar yaptı
Bir kız çocuğunun "O taksiciyi yaşatmak istemiyoruz" sözleri dikkat çekti

İSTANBUL  - Küçükçekmece'de kartopunun isabet ettiği taksici tarafından kovalanan ve kaçmaya çalışırken bir arabanın çarpması sonucu hayatını kaybeden Yusuf Salih Özdağ'ın arkadaşları, olayın yaşandığı yerde eylem yaptı. Eylemde Melisa Aktaş isimli kızın, “O taksiciyi yaşatmak istemiyoruz” sözleri dikkat çekti. 
Küçükçekmece Sefaköy’de geçtiğimiz gün saat 21.00 sıralarında arkadaşlarıyla kartopu oynadığı esnada kartopu taksiye isabet edince Yusuf Salih Özdağ’ı taksici kovaladı. Taksiden kaçan Özdağ, E-5’te başka bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybederken, taksici olay yerinden kaçtı. Halen bulunamayan taksicinin yakalanması için Yusuf Salih Özdağ’ın arkadaşları eylem yaptı. Yaklaşık 25 çocuk, E-5 Sefaköy mevkiinde bir araya geldi. Ellerinde “katil taksici” yazılı dövizler bulunan çocuklar, “Kartopu için öldürmeye değer mi?”, “Yusuf ölmedi kalbimizde yaşıyor”, “Taksici bulunsun”, “Susma sustukça sıra sana gelecek” şeklinde slogan attılar.
Yusuf'un arkadaşı Doğukan Cançiçek, "Biz 5 kişi kartopu oynuyorduk. O sırada taksi önümüzden geçerken kartopu taksinin camına geldi. Taksi ani fren yapıp, el frenini çekti. Geri geldi. Arkadaşlarım arabanın arkasına saklandı. Ufuk Özdağ ve Yusuf Özdağ birlikte gittiler. Bende bakkalın oraya koştum. Taksi onu sıkıştırmış. İlk önce buradan sağ dönmüş, dümdüz gitmiş. Onu buradan sıkıştırınca çocukta karşıya geçmiş, yan yola geçmiş, yan yolun orada da araba çarpmış” dedi.
Melisa Aktaş isimli kız ise, “Bir taksicinin 11 yaşındaki çocuğu kovalamaya hakkı yok. Bir çocuğun ölümüne sebep oldu. O taksici bulunsun, onu istemiyoruz. Yaşatmak istemiyoruz biz onu” şeklinde konuştu.
Bir başka genç ise, "O taksiciyi lütfen bulsunlar. O adamın nasıl vicdanı el veriyor. O adam nasıl vicdanı el verip yatıyor yatağında. O taksiciyi bulsunlar ve cezası ne ise çeksin” ifadelerini kullandı.
Çocuklar eylem yaparken E-5’ten geçen araçların sürücüleri korna çalarak çocuklara destek verdi. 


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.