Fesih Bozan: Diyarbakır’da işsizlik oranı daha yüksek

Fesih Bozan: Diyarbakır’da işsizlik oranı daha yüksek
Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan bir basın açıklaması düzenleyerek gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bozan, Diyarbakır’da yapılan yatırımların yetersiz ve yanlış olduğunu belirterek, en fazla işsizlik oranının Diyarbakır’da olduğunu söyledi.

TİGRİS HABER - Saadet partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu bir basın açıklaması düzenlendi. Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanlığı’ndan canlı yayınlanan basın açıklamasında Fesih Bozan, ekonomik sorunları ve vatandaşın yaşadığı geçim sıkıntısına dikkat çekti.  TÜİK’’in, “İşsizlik Mart’ta azaldı” açıklamalarını işaret eden Fesih Bozan, ”TÜİK’in açıkladığı rakamlara vatandaş olarak inandınız mı? TÜİK’in verilerine göre koronavirüs salgınının ilk kez Türkiye’de görüldüğü ay olan Mart ayında işsizlik, bir önceki aya göre yüzde 13,6’dan yüzde 13,2’ye gerilemiş miş.  İktidarın müthiş hesaplamasına göre, işsizlik düşmüş. Hayret! Türkiye genelinde 2 milyondan fazla esnaf kepenk kapatacak, oteller, lokantalar, kafeler, kıraathaneler, berberler çalışmayacak ve buna rağmen işsizlik düşecek” dedi.

“TÜİK, enflasyon rakamlarını küçültmeye çalışıyor”

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, yapılan zamlara dikkat çekerek, “Geçtiğimiz altı aylık dönemde gıdada yaşanan yüzde 40 ‘lık ulaşımda ise yüzde 300’lük fiyat artışlarını görmezden gelen TÜİK, enflasyon rakamlarını sepet oyunlarıyla küçültmeye çalışıyor. SSK, BAĞ-KUR, tarım emeklileri, Ocak ve Temmuz olmak üzere senede iki kere ve bir önceki 6 aylık dönemde gerçekleşen, TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranına göre maaşlarını zamlı alıyor. TÜİK, 2020 Ocak-Mayıs enflasyonunu açıkladı. 5 aylık enflasyon yüzde 4.57 olarak gerçekleşti İşte AK Parti iktidarının, emekliye, memura ve işçiye düşük zam farkı vermek için rakam oyunları böyle sürüp gidiyor” ifadelerini kullandı.

“Vatandaşımızın işsizlik problemini kısa sürede çözmüş olacağız”

Fesih Bozan, “Önümüzdeki süreçte vatandaşımız Saadet Partisi kadrolarına yetkiyi verdiğinde, israfa, savurganlığa, rüşvete, ihale yolsuzluklarına, yanlış icraat ve plansızlıklara son vererek ‘üretim odaklı’ ekonomi anlayışımızla, vatandaşımızın işsizlik problemini çok kısa bir sürede çözmüş olacağız. Hatırlanacağı üzere,  Erbakan Hocamızın Başbakan yardımcısı olduğu 1974-77 yıllarında 650 proje geliştirip, 462 temel atmış ve yaklaşık 200 fabrika aktif hale getirilmişti. Bu sayede 10 binlerce işsize istihdam ve ülkeye katma değer sağlanmıştı. Dün yaptık, yarında yapacağız İnşallah” dedi.

“Diyarbakır’da işsizlik oranı çok daha yüksek”

Fesih bozan, Diyarbakır’da yapılan yatırımların yetersiz ve yanlış olduğunu belirterek, “İktidar, Diyarbakır’da üretime yönelik herhangi bir fabrika kurmadığı gibi, Erbakan Hocanın kuruduğu Sümer Halı Fabrikası’nı kapatıp yerini park, iplik fabrikasını kapatıp yerine konut, Tekel Tütün Fabrikası’nı kapatıp yerini açık ceza evine çevirmiş. İktidar, TEMSAN’ı atıl duruma getirmiş ve Ergani Çimentoyu da özelleştirmiştir. İktidarın Diyarbakır’daki yatırımları, tüm Türkiye’de olduğu gibi betona olmuştur. Salgın döneminde Diyarbakır’da yaklaşık 8640 esnaf kepenk kapatmış, 30 bin civarında kişi işsiz kalmıştır. Diyarbakır’da yaklaşık 150 bin vatandaşımız işsiz durumunda iken, 22 bin kişi de ‘Kısmi Çalışma Ödeneği’ alarak iş sahibi sayılmıştır” açıklamalarında bulundu.

 

“Türkiye’de gerçek işsiz sayısı 8 milyon civarındadır”

Fesih Bozan, “Bir kişiye 39 TL harçlık vererek onu iş sahibi göstermek hangi vicdana sığar? 39 TL bir ailenin hangi ihtiyacını karşılayacak. Biz buna  ‘Harçlıklı işsizler’ desek daha doğru olur. Aslında Türkiye’de gerçek işsiz sayısı 8 milyon civarındadır. Bu işsizlik rakamları, elbette salgının da etkisi vardır ancak asıl sebep iktidarın yanlış ekonomik politikalarının bir sonucudur.  ‘Üretim odaklı’ düşünmeyen, israf, tüketim, savurganlık ve betonu bir yatırım alanı olarak görün bir zihniyetin ülkeyi getireceği nokta, elbette borçlanma ve işsizlik olacaktır. Bu sonuç AK Parti iktidarının basiretsizliğinin getirdiği bir sonuçtur” diyerek birileri sefa sürsün diye ülkenin zor duruma girdiğini söyledi. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum