Fethiye'de bir kez daha 'Kurden raus'

Fethiye'de bir kez daha 'Kurden raus'
Fethiye'de HDP'nin ilçe örgütü açılışı bahanesi ile ırkçı grupların kentte insan avı başlatması Kürtlerin hafızalarında hala tazeliğini koruyan ilçede 1992 Eylül'ünde yaşananları hatırlattı.

İSTANBUL - Kürtlerin ilçeden kovulmasına kadar varan sokaklarda simit satan çocukları bilen linç edildiği saldırılar için Özgür Gündem 4 Ekim'deki manşetinde neo-nazi saldırıları hatırlatarak "Kurden raus" manşetini atmıştı. 


Fethiye'de dün HDP'nin parti tabelasının indirilmesine kadar varan saldırılar HDP'ye dönük son dönemde gittikçe tırmanan saldırı dalgasının son halkası oldu. Açık açık geliyorum diyen bu saldırı örgütlenmesi karşısında yapılan hukuki şikâyet ve başvurulara rağmen herhangi bir güvenlik önlemi, alınıp bu saldırıları örgütleyenlere dokunulmadığı için dün hazırlanan plan devreye sokuldu ve parti binası ırkçı grupların saldırısına maruz kaldı. Parti binasına piknik tüpü atılmasına kadar varan saldırıları ve saldırganları önlemeyen polis ise gidip parti tabelasını bulunduğu yerden itfaiye aracı ile indirdi. Saldırganlara müdahale edilecek yerde parti tabelasının bulunduğu yerden kaldırılması, ırkçı gruplara daha da cesaret verdi ve iş akşam saatlerinde ilçede yaşayan Kürtlerin fotoğraflarının teşhir edilerek linçe dönük çağrılar yapılmasına kadar verdi. Tüm bu yaşananlar içerisinde tedirginlik içerisinde bekleyen ilçede yaşayan Kürtleri, bu tedirginliğe iten ise yine saldırılar sırasında sarf edilen "Bunlar 1992'yi unuttular galiba" sözleri oldu. 1992 Eylül'ün de yaşananlar o dönem ilçede kalmaya devam eden o günlerde orada olan Kürtlerin hafızalarında hala taze.

kurden-raus-2.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.