FETÖ sanığı çifte hapis cezası

FETÖ sanığı çifte hapis cezası
Diyarbakır'da Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan çift "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 6 yıl 3 ay ile 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

 

Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasında tutuklu sanık Ramazan Ç. hazır edilirken, tutuksuz yargılanan eşi Neslihan Ç. ise katılmadı.

Cumhuriyet savcısı, daha önce mahkemeye sunduğu esas hakkındaki mütalaasını tekrarlayarak, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock''u kullandıkları iddiasıyla sanıkların "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından cezalandırılmasını talep etti.

Savcının mütalaasına katılmadığını belirten Ramazan Ç, herhangi bir örgüte üye olmadığını ileri sürerek, tahliye talebinde bulundu.

Sanık avukatının mütalaaya ilişkin süre talebiyle ilgili önceki celsede süre tanındığını gerekçe gösteren mahkeme, tutuklu sanık Ramazan Ç'nin "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 8 yıl 9 ay, tutuksuz yargılanan eşi Neslihan Ç'nin ise aynı suçtan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Mahkeme, bu hüküm ile sanık Ramazan Ç'nin tutukluluk halinin devamına, eşi Neslihan Ç'nin de daha önce verilen yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol tedbirlerinin devam etmesine karar verdi.(AA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.