Firari intikam mı?

Firari intikam mı?
Bandırma T Tipi 2 No'lu Cezaevinde tutuklu bulunan Mazlum Yürek, Bingöl Cezaevi Müdürü'nün Bandırma'ya atandığını ve firar eden tutsakların intikamını kendilerinden almaya çalıştığını belirtti.

BATMAN - Cezaevlerinde hak ihlalleri ve baskılar bitmek bilmiyor. Hak ihlallerinin yaşandığı listeye eklenen Balıkesir Bandırma T Tipi 2 No'lu Kapalı Cezaevi'nde kalan siyasi tutsaklar cezaevi yönetiminin kötü uygulamalarına maruz kalıyor. Arkadaşlarıyla Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi'nden 11 Kasım 2013'te Bandırma T Tipi 2 No'lu Kapalı Cezaevi'ne sürgün edilen tutuklu Mazlum Yürek, ailesi aracılığıyla gönderdiği mektupta yaşanan hak ihlallerine ve tutsakların üzerindeki baskılara dikkat çekti. Kaldıkları cezaevinin inşaatının yeni bittiğini ve cezaevi odalarının tutsaklara temizletildiğini belirten Yürek, "Cezaevi müdürü yanımıza gelip sorunları çözeceğini söyledi. Ama hiçbir sorunumuzu çözmediler. Şimdi odalarımızdan hiçbir yere çıkamıyoruz. Spor, sohbet ve diğer etkinliklere çıkamıyoruz. Açık görüşe çıktığımızda rencide edici tavırlarla karşılaşıyoruz. Keyfi muamele var, hiç kimseyle konuşamıyoruz. Aksi taktirde bize disiplin cezası veriliyor ve görüşe çıktığımızda 3 defa ayakkabılarımızı çıkartıp hakaret ediyorlar. Bizde bu tür uygulamalara karşı haftalık görüş günlerimize çıkmama kararı aldık" dedi. 

'Diğer odadaki arkadaşlarla iletişimimiz yok'

Mektubunda tutsaklara ayakkabı ve kimlik çıkartılması dayatması yapıldığını ifade eden Yürek, yeni gelen tutsaklardan hiç haber alamadıklarını ve sadece üç odaları bulunmasına rağmen diğer tutsaklar ile iletişim olanaklarının olmadığını belirtti. Cezaevinde bulunan tutsakların iradesi ve komünal yaşamlarının parçalanmak istenildiğini belirten Yürek, "Tabi tutumları değişmedikçe, bizler ilerdeki süreçlerde açlık grevine gireceğiz. Cezaevinin 2. müdürü Bingöl'den buraya tayin edilmiş. Firar eden arkadaşlarımızın intikamını bizden alıyor" ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.