Fransız Arte Türkçe sordu: Nereye gidiyoruz Sayın Başbakan?

Fransız Arte Türkçe sordu: Nereye gidiyoruz Sayın Başbakan?
Fransız-Alman kültürel televizyonu Arte, Türkiye'deki Twitter yasağı ardından Türkçe ve Fransızca dillerinde bir dosya yayınladı. Televizyon, "Nereye gidiyoruz Sayın Başbakan?" diye sordu.

PARİS-Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları ardından 20 Mart gecesi Twitter'in kapatılması dünya basınında geniş yer almaya devam ediyor. Arte televizyon kanalı, Fransızca internet sayfasındaTwitter yasağına özel bir bölüm ayırarak, Türkçe ve Fransızca yayın yaptı.

Dosya üç başlık halinde sunuldu: "Nereye gidiyoruz Sayın Başbakan?", "Seçim amaçlı bir provokasyon", "Sansür nasıl aşılır?".

Televizyonun İstanbul muhabiri Marie Forestier, verdiği mülakatta Twitter'in Türkiye'deki skandallara ilişkin bilgilerin yayınlandığı olanaklardan biri olduğuna dikkat çekerek, "Twitter, yolsuzluk skandallarından bahseden sesli kayıtlara yönlendiren linklerin silinmesi konusunda adaleti buyruklarına boyun eğmeyi kabul etmediği için yasaklandı" dedi.

Yasağın seçimlere yönelik bir provokasyon olduğunu belirten Forestier, "Çünkü seçimler her şeyden önce, geçen yaz yaşanan eylemler ve son yolsuzluk skandalından sonra bir testtir. Seçimlerin sonuçları Erdoğan'ın siyasi geleceği açısından belirleyici olacaktır. Bu nedenle,  otoriter olsalar bile tedbir almaktan çekinmiyor" dedi.

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü (RSF) Türkiye muhabiri Erol Önderoğlu da Arte için Türkçe bir analizde yaptı.  "Nereye gidiyoruz Sayın Başbakan?" başlıklı analizde,   "Başbakan, Gülen Cemaati’nden tasfiye etmek, yolsuzluk iddialarını yargıdan kaçırmak, yeni suçlamaların önünü kesmek, seçim öncesi kayıpları sınırlandırmak için, İnternet sansürüne sarıldı" diye belirtti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.