‘FUTBUZ’

‘FUTBUZ’
Bu da yeni icat

Ağrı’da hava -30 derece,  buz tutan Murat Nehri  ise  çocukların futbol sahası haline geldi. Buz üzerinde oynadıkları oyuna ‘Futbuz’ adını koyan çocuklar buzun kırılma ihtimaline ise hiç mi hiç aldırmıyor…

 

Ağrı- Sibirya soğuklarını andıran eksi derecelerdeki ısı, bölgede yaşayan vatandaşların günlük yaşamlarında değişikliklere neden oldu. Nehrin buz tutmasıyla birlikte, vatandaşlar yollarını kısaltmak amacıyla köprüyü kullanmak yerine buz tutan nehrin üzerinden karşıdan karşıya geçmeyi tercih ediyor. Buz tutan nehir üzerinde geçmenin tehlikeli olduğunu, ancak nehir üzerinde geçildiğinde yolun çok kısaldığını ifade eden Hikmet Efe, “Hava sıcaklıklarının eksi 30-35 dereceye kadar düşmesiyle Murat Nehri buz tuttu. Nehrin üzerinde  yürümenin tehlikeli olduğunun  farkındayız ama çaresiz geçiyoruz.” dedi.

Buz tutan Murat Nehri üzerinde futbol maçı yapan ve oynadıkları bu oyuna ‘Futbuz’ adını koyan çocuklardan Yunus Altay (13), “Murat Nehri’nin buz tutmasıyla birlikte burada futbuz maçı yapıyoruz. Mahallemizde top oynayabileceğimiz  başka geniş bir alan yoktur. Nehirdeki buzların kırılma ihtimali var, hatta aşağıda bazı yerlerde kırılma var. Ailelerimiz bize buzun üzerinde oynamamamızı söylüyorlar ama biz onlardan habersiz buraya geliyoruz. Burada futbuz maçı yapıyoruz veya buz üzerinde kayıyoruz” şeklinde konuştu.
Çocuklar futbol maçları bittikten sonra “insanlar buz üzerinde dans ediyor, bizlerde buz üzerinde maç yapıyoruz” dediler.

futbuz-1.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.