Gar Katliamı'nda yaşamını yitirenler anıldı

Gar Katliamı'nda yaşamını yitirenler anıldı
10 Ekim 2015 tarihinde Ankara tren garında IŞİD tarafından gerçekleştirilen katliamda yaşamını yitirenler için Türkiye genelinde anma törenleri düzenlendi.

TİGRİS HABER - DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin gerçekleştireceği “Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi” öncesinde IŞİD’in Ankara Tren Garı önünde gerçekleştirdiği canlı bomba saldırısında ölen 103 kişi, katliamın 6’ncı yıl dönümünde anıldı.

Ankara’daki anmaya ölenlerin yakınları, yaralılar, CHP ve HDP’li milletvekilleri, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, TTB Genel Sekreteri Vedat Bulut ve KESK Eş Başkanı Mehmet Bozgeyik de katıldı. Hayatını kaybedenlerin yakınları ve yaralıların kurduğu 10 Ekim Barış Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun, katliama ilişkin ihmali olduğu ileri sürülen kamu görevlilerinin yargılanmadığını hatırlatarak, “Bilinmelidir ki insanlığa karşı işlenen bu suçların faillerini gizleyenler, bu suçların ortağıdır. İktidarını korumak için toplumu kaos ve şiddet sarmalına sürükleyenleri asla unutmayacağız. Kardeşlerimizin hayatlarından, bizlerin acılarından oy devşirenleri asla affetmeyeceğiz” dedi. 

Türkiye genelinde katliam kınanırken, katliamda yaşamlarını yitirenler anıldı. Diyarbakır’da AMED emek ve demokrasi platformu bileşenleri bir araya gelerek, 6 yıl önceki katliamı kınarken, katliamda yaşamını yitirenler anıldı. (Haber Merkezi)

gar-katliam-tigris-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.