Gayrimenkul devriyle 50 yıla kadar hapis cezasından kurtuldu

Gayrimenkul devriyle 50 yıla kadar hapis cezasından kurtuldu
Diyarbakır'da 10 kişiyi iş bulma vaadiyle dolandırdığı iddia edilen sanık, 50 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanmaktan gayrimenkul devriyle kurtuldu.

 

6763 sayılı Kanun’un 34 maddesi ile Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) değiştirilmesi sonucu kapsamı genişletilen uzlaştırma faaliyetleri devam ediyor.

Bu çerçevede bu yıl 7 ayda Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu'na mahkemeler ve savcılıktan 2 bin 110 dosya geldi. 

Uzlaştırmacıya verilen bin 89 dosyadan 640'ı olumlu, 449'u olumsuz sonuçlanırken bin 21 dosyanın incelenmesi ise sürüyor.

449 dosyanın olumsuz sonuçlanmasının bazı taraflara ulaşılamamasından kaynaklandığı öğrenildi.

Uzlaştırmacılara verilen dosyaların yüzde 60'ında ise tarafların kendi aralarında uzlaşması dikkati çekti.

Bu dosyalardan birinde de gayrimenkul devriyle uzlaşma sağlandı.

- 135 bin lira zarara karşılık 190 bin liralık gayrimenkul devri

Diyarbakır'da çeşitli tarihlerde iş bulma vaadiyle dolandırıldıklarını ileri süren 10 kişi, L.E. hakkında şikayetçi oldu.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken müştekiler ile sanık L.E, ifadelerinde uzlaşmayı kabul ettiklerini belirtti.

Bunun üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı Uzlaştırma Bürosu'nda görevli Cumhuriyet Savcısı Serdar Açıkgöz tarafından görevlendirilen uzlaştırmacı Yunus Börüteçene, sanık ve müştekilerle görüştü.

Asliye Ceza Mahkemesince yargılanan sanık L.E'nin, dosyanın 10 müştekisinin toplam 135 bin lira olan zararını karşılaması üzerinde anlaşma sağlandı.

Sanığın piyasa değeri 190 bin lira olan taşınmazını müştekilere devredeceğini beyan etmesi üzerine tapuda gerekli işlemler yapılarak, taşınmazın devri yapıldı.

Uzlaşma ile hem müştekilerin zararı giderilmiş oldu hem de iş bulma vaadiyle dolandırıcılık suçundan hakkında dava açılan L.E, 50 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanmaktan kurtuldu.

Bu uzlaşmanın, yüksek meblağ ve gayrimenkul devriyle gerçekleşmesi bakımından Türkiye'de ilk özelliği taşıdığı belirtiliyor.(AA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.