Gaz bombasının kör ettiği çocuk için İHD'ye başvuru

Gaz bombasının kör ettiği çocuk için İHD'ye başvuru
Birecik'te polisin attığı gaz bombası ile gözünü kaybeden N.K'nin (15) tedavisi sürüyor. N.K'ye iki ay sonra protez göz takılacak. Ailesi görevli polisler hakkında suç duyurusunda bulunmak için İHD'ye başvuru yaptı.

MALATYAUrfa'nın Birecik ilçesinde 30 Mart'ta yapılan seçimlerde yaşanan hilelere tepki göstermek için BDP'lileri yaptığı protesto eylemine polis müdahalesi sırasında gözüne gaz bombası isabet eden N.K'nin tedavisi sevk edildiği Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Fakültesi Hastanesi'nde devam ediyor. Göz damarlarının tümünü zedelenmesi sonucu sol gözünü kaybeden N.K'ye yaralarının kapanmasının ardından protez göz takılacağı bildirildi. 


İHD'ye başvuru 

N.K'nin ailesi ise çocuklarını kör eden polisler hakkında suç duyurusunda bulunmak için hukuki yardım talebiyle İHD Urfa Şubesi'ne başvuru yaptı. Aile bugün polisler hakkında suç duyurusunda bulunacak. N.K'nin durumu hakkında bilgi veren amca Avni K. toplumsal gösterilerde polisin çocukların düşmanı haline geldiğini belirterek, "Polisler ne yapmaya çalışıyorlar, o kadar çocuklarımızı öldürüyorlar, yaralıyorlar nedir, ne yapmaya çalışıyorlar?" diye sordu. Avni K, "Biz suç duyurusunda bulunacağız, bu olayın peşini bırakmayacağız. Suçlular yargılanıp cezalandırılmayıncaya kadar gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) gideriz" (Diha)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.