Gazeteci dostları Savaş Ay'ı uğurladı

Gazeteci dostları Savaş Ay'ı uğurladı
Yaşamını yitiren gazeteci Savaş Ay için, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda son yolculuğuna uğurlanmak üzere ailesi ve dostlarının katılımı ile tören düzenlendi.

Kanser tedavisi gördüğü Samatya Devlet Hastanesi'nde önceki gün yaşamını yitiren Gazeteci Savaş, çalıştığı ATV/Sabah gazetesi binasında düzenlenen törenin ardından Ay Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda son yolculuğuna uğurlanmadan önce ailesi ve dostları tarafından anıldı. Ailesi ve yakın dostlarının katıldığı törene aralarında Ferhat Tunç, s Okan Bayülgen, Coşkun Aral, Nebil Özgentürk, Tayfun Talipoğlu'nun da bulunduğu isimler katıldı. Anma, Ay'ın hayatının anlatıldığı kısa sinevizyon gösterimi ile başladı.

'Sokaklarda mucizeler yaratan haberciydi'

Sinevizyondan sonra sahneye çıkan Okan Bayulgen, Ay'ın hayatın sokaklarda olduğunu bilen bir gazeteci olduğunu ifade etti. Ardından konuşan sanatçı Zülfi Livaneli de, Ay'ın sadece gazeteci değil aynı zamanda sanatçı olduğunu belirterek, "Balıkçılar, esnaflar, seyyar satıcılar, konsomatrislerin Savaş Abisi'ydi . Onun varlığını ve dostluğunu ve dünyanın en güzel kısık sesini çok özleyeceğiz" dedi. Gazeteci Nebil Özgentürk ise, Ay'ın tipik bir haberci olmadığını sokakların tanıklığını yapan ve sokaklarda mucizeler yaratan haberci olduğunu söyledi. Gazeteci Coşkun da, Aral Ay'ın 40 yıllık yoldaşı olduğunu belirterek hayatının en zor anını yaşadığını söyledi. Aral, "Savaş'ın gecesi gündüzü sokaktı, yorulmak nedir bilmezdi. Aramızdaki en büyük kavga benim ona ayak uydurmamamdı" dedi. A Takımı'nı birlikte sunduğu arkadaşı Tayfun Talipoğlu ise, "Savaş bana her zaman bizim muhabir olduğumuzu söylerdi. Bizim hiçbir zaman gazete ve televizyon yönetiminde gözümüz olmadı. Yöneticilere 'Bizi sokaktan ayırmayın' derdi" diyerek Ay'ın masabaşı programcılığın insanlarda bir iz bırakmadığını söylediğini belirtti. 

Törenin ardından Ay'ın cenazesi, Fatih Camisi'nde ikindi namazına müteakiben kılınacak cenaze namazından sonra Topkapı Mezarlığı'na defnedilecek. 

 

(diha)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.