Gazeteci Elif'in diploması ve simit tezgahına el konuldu

Gazeteci Elif'in diploması ve simit tezgahına el konuldu
Gazeteciliği bırakıp Şişli Meydanı'nda simit satmaya başlayan Elif Ayça Seren Ural'ın bir süre önce tezgahı ile birlikte tezgaha yapıştırdığı diplomasına da zabıtalar tarafından el konuldu.

İstanbul - Zabıtalar tarafından tezgahına ve özel eşyalarına el konulurken taciz edildiğini de belirten Ural, bugün geri aldığı tezgahının başında "Ne olursa olsun tezgâhımı ve kendime kurduğum dünyayı elimden almalarına izin vermeyeceğim" dedi.


Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünü bitirdikten sonra yaygın ve yerel basın yayın kuruluşlarında 3 yıl kadar gazetecilik yapan Elif Ayça Seren Ural, sonrasında mesleğini bırakarak, İstanbul'un en işlek merkezlerinden birisi olan Şişli Meydanı'nda simit satmaya başladı. Haber vermek yerine insanlara neye inanacaklarını empoze etmeye ve gerçekleri manipüle etmemeyi kendisine görev edinmiş, erkek egemen medya sektörüne karşı isyan bayrağı açarak mesleği bırakan Ural'ın bayrak yaptığı mezuniyet diplomasını astığı simit tezgahına zabıtalar tarafından el konuldu.

İlk zamanlar birlikte işlettikleri arkadaşının üzerine kayıtlı bulunan işgaliye kaydı nedeniyle kendisine yapılan uyarı ve dilekçe ile başvurarak devri gerçekleştirebileceği telkini üzerine zaman kaybetmeden başvuruda bulunan Ural'a ret cevabı verildi. Sonrasında kendisine verilen sözleri hatırlatmak üzere başvurmadık kapı bırakmayan Ural'ın karşısına her defasında bürokrasinin çarkları çıktı. Bir öğlen vakti tezgahını arkadaşına teslim ederek gittiği yemekten döndüğünde ise tezgahının zabıta arabasına yüklendiğini gördü. Tezgahına el konulan Ural'ın diplomasına ve özel eşyalarına bile el konuldu

ist-190214-simitci-elif-zabita2.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.