Gazetecilere çirkin saldırı

Gazetecilere çirkin saldırı
TGS Genel Sekreteri gazeteci Mustafa Kuleli ve gazeteci Hasan Cömert, dün gece geç saatlerde Şişli'deki evlerine giderken kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı. Saldırıyla ilgili açıklama yapan TGS, saldırıyı kınadı.

İSTANBUL - Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Sekreteri ve İMC TV programcısı Mustafa Kuleli ve gazeteci Hasan Cömert, dün gece yarısı İstanbul'un Şişli ilçesine bağlı Kurtuluş'ta 3 kişinin saldırısına uğradı. Kuleli ve Cömert maruz kaldıkları saldırının ardından Alman Hastanesi'ne kaldırıldı. Başına 5 dikiş atılan Kuleli ve Cömert'in sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Kuleli ve Cömert tedavilerinin ardından suç duyurusunda bulunacak.


'Gazetecilerin örgütlenmesinden rahatsız oluyorlar'

Kuleli saldırıya uğradıklarını twitter hesabından duyurdu. Kuleli, açıklamasında "Dün geceden bu yana arayan, soran herkese teşekkürler. Sağlık durumum iyi, dinleniyorum. Saldırının arkasındakilere dair kuvvetli şüphelerimiz var. Şimdilik susuyoruz. Gerçekler açığa çıkacak ve hesabını mutlaka soracağız. Gazetecilerin örgütlenmesinden rahatsız oluyorlar. Medya çalışanları dayanışmadan gelen güçleriyle onlara gereken cevabı verecektir" dedi. 

Genel Sekreteri saldırıya uğrayan TGS de yazılı açıklama ile gazetecilere yönelik saldırıyı kınadı. Olayın basit bir saldırı olarak tanımlanamayacağını vurgulayan TGS açıklamasında, "Genel Sekreterimiz kendisine saldıran 16-20 yaş arasındaki saldırganları tanımamakta, hiç kimseyle bir husumeti bulunmamaktadır. Sendikamız TGS'nin büyümesinin, meslektaşlarımızın sorunlarının çözüm merkezi haline gelmesi bu gibi saldırılarla engellenemeyecektir. Saldırganlar hakkında gerekli yasal işlemleri başlatılmıştır. Emniyet güçleri tarafından yapılacak gerekli incelemelerin ardından ortaya çıkacak olan saldırganlar ve arkasındaki güçlerin hakkında kamuoyuna daha geniş bilgi iletilecektir" denildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.