Diyarbakırlı gençler gündüz çıkmıyor ama..

Diyarbakırlı gençler gündüz çıkmıyor ama..
Türkiye genelinde görülen corona virüs salgını nedeniyle alınan tedbirler gün geçtikçe genişletiliyor. Alınan tedbirlerden biri de 20 yaş altı gençlere sokağa çıkma yasağının getirilmesi.

Diyarbakır’da ise gündüz saatlerinde gençlerin sokağa çıkma yasağına uyduğu görülüyor. Fakat akşam saatlerinde itibaren 20 yaş altı gençler sokağa çıkıyor.

Corona virüsü tedbirleri kapsamında risk  oluşturalabicek alanlar için yeni önlemler alınmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde virüsün yayılımını azaltmak için 20 yaş altı gençlerin sokağa çıkması yasaklandı. Güvenlik güçleri ise denetimler yaparak yasağa uymayan kişilere ceza uyguluyor.  Diyarbakır’da da gençlerin gündüz saatlerinde yasağa uyduğu görülüyor. Fakat akşam saatlerinde itibaren bazı 20 yaş altı gençler sokağa çıkıyor. Ara sokak ve mahalle aralarında gençler sokağa çıkıp sohbet ediyor. Uygulamalar ise yetersiz.

Yayınlanan ek genelge ile birlikte 18-20 yaş arasındaki gençlerden kamu kurum ve kuruluşlarında memur, sözleşmeli personel veya işçi statüsünde görevli olanlar, özel sektörde düzenli bir işe sahip olan ve sosyal güvenlik kayıt belgesi ile bu durumu belgeleyenler ve tarımsal üretimin sürekliliği açısından önemli bir fonksiyona sahip olan mevsimlik tarım işçileri sokağa çıkma yasağından muaf olacak.

Haber: YILMAZ YİGİTLER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum