GGC: İsim ve belgelerle cemiyete başvursunlar

GGC: İsim ve belgelerle cemiyete başvursunlar
Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti(GGC), meslekle ilgisi olmayan bazı sözde gazetecilerin çeşitli kurumlara giderek maddi ,manevi çıkar sağlamaya çalıştıkları yönünde iddialarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

 

Türkiye’nin önemli basının merkezlerinden biri olduğunun belirtildiği açıklamada,"Gazeteciliğin ne kadar zor olduğunu bizden başkası bilemez. Tüm zorluklara rağmen, hepimiz işimizi layığıyla yapmaya çalışıyoruz. İşimizi yaparken, meslek ilkelerini, etik kuralları,  mesleğin onurunu ön planda tuttuğumuzdan kimsenin şüphesi olmasın” denildi.

“AYNI KİŞİLERLE İLGİLİ  BİRDEN ÇOK ŞİKAYET GELİYOR"

Son zamanlarda Güneydoğu Gazeteciler Cemiyetine çok sayıda şikâyetin geldiği ifade eden GGC“Şikâyetlerin ortak noktası, bazı kişilerin gazetecilik kimliğini kullanarak çıkar sağlamaya çalışması. Ve ilginçtir farklı kurumlardan aynı kişilerle ilgili birden çok şikâyet geliyor.Sözde gazeteci ve meslekle ilgisi olmayan bazı sosyal medya dedikoducularının, çeşitli kurumlara giderek maddi ya da manevi çıkar sağlamaya çalıştıkları söyleniyor. Şikâyet eden taraflara elbette sözümüz var, gerekenleri söylüyoruz ama öncelikle çuvaldızı kendimize batırmamız gerektiği kanaatindeyiz."

"İÇİMİZDEKİ ÇÜRÜKLERİ AYIKLAMALIYIZ"

Biz hiç kimseyi zan altında bırakmıyoruz. Meslektaşlarımızın büyük bölümünün işlerini onuruyla yaptıklarına da hiçbirimizin şüphesi yok. Ancak içimizdeki çürükleri –bir kişi dahi olsa- ayıklamak da boynumuzun borcudur."

"MESLEKTAŞLARIMIZI ZAN ALTINDA BIRAKMAYA HAKLARI YOK"

Bu açıklamayı yapmamızdaki amaç, mesleğimize leke sürülmesinin önüne geçmektir.  Şikayetlere konu olan şahısların bilmelerinde yarar var ki, kimler olduklarını biliyoruz. Konuyla ilgili araştırmamız ve şikayetleri delillendirme işlemimiz sürüyor.  Benzer şikâyetlerin devam etmesi halinde elimizdeki bilgi ve delillerle birlikte şikâyet edilen şahısları teşhir etme yoluna gideceğimizi buradan duyuruyoruz. Hiç kimsenin,  tüm zorluklara rağmen bu mesleği onuruyla yapan, bu uğurda maddi manevi bedel veren meslektaşlarımızı zan altında bırakmaya hakkı yoktur!

"İSİM VE BELGELERLE CEMİYETE BAŞVURSUNLAR!"

Gazeteci olduğunu söyleyip, çıkar, menfaat sağlamaya çalışan, bunu bir baskı, tehdit, şantaj aracı olarak kullanmaya çalışan şahıslar ile karşılaşan farklı kurumlar varsa,  isim ve belgeleriyle cemiyetimize bize başvurmaları çağrısı yapıyoruz”

 

Özcan YILDIZ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.