Göç Vakfı'ndan 'görmezden gelme!' kampanyası

Göç Vakfı'ndan 'görmezden gelme!' kampanyası
Göç Vakfı, göç mağduru çocukların kendilerini daha iyi ifade etmeleri ve sokakta çalışmalarını önlemek için "görmezden gelme!" kampanyası başlattı.

  DİYARBAKIR  -Bölgede özellikle göç ve savaş mağduru çocukların dezavantajlı konumlarını göz önünde bulundurarak 3 yıldan bu yana çalışmalarına devam eden Göç Vakfı, görmezden gelinen ve ötelenen çocukların toplum tarafından görülmesini sağlamak amacıyla "Görmezden gelme" kampanyası başlattı. Kampanya ile ekonomik ve sosyal olarak görmezden gelinen çocukların toplumda daha görünür olmasını amaçladıklarını ifade eden Göç Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Talat Çetinkaya, "Görmezden gelme!" sloganını kullanmalarının amacının çocuk haklarının görmezden gelinip ihlal edilmesine dikkat çekmek olduğunu söyledi. Hedeflerinin çocukların sosyal olarak kendilerini ifade etme ve eğitim hakkına bu kampanya ile dikkat çekmek ve çocukların eğitimlerini sürdürmelerini talep etmek olduğunu belirten Çetinkaya, "3 yıldır Diyarbakır'da bunun için çeşitli zamanlarda sahaya çıkıp anketler yaptık. Anket çalışmaları ile ilgilendik, bu anket çalışmaları sonucunda bu çocuklara ulaşıyoruz. Ulaştığımız çocuklardan ekonomik durumu kötü olan sosyal hizmetlere ulaşamayan kişilere ulaşmayı amaçlıyoruz. Şuan elimizdeki verilere göre gidiyoruz" dedi.


'Kampanyaya destek vermelerini isteyeceğiz'

Kampanya için 6 aylık izinlerinin olduğunu, bu süre içinde çeşitli boyutlarda çeşitli araçları kullanarak kampanyayı sürdürmeyi düşündüklerini belirten Çetinkaya, "Bu araçlar içerisinde görsel araçlar var. Görsel araçları kullanacağız. Afişler olacak broşürler olacak. Televizyon ve basını sıkça çokça kullanmayı düşünüyoruz. Bu şekilde ilgili kişilere ulaşarak kampanyaya destek vermeyi düşünen insanlara gruplara ve kurumlara ulaşarak kampanyaya destek vermelerini isteyeceğiz" şeklinde konuştu.

'Fırsat eşitsizliğinin önüne geçmeyi hedefliyoruz'

Bu programla birlikte aslında görmezden gelinen şeyin ne olduğu konusunda merak uyandırmak istediklerini ifade eden Göç Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Funda İpek ise, "Görmezden gelinen şey çocukların sosyal hayata katılım eksikliği ya da fırsat eşitliğinin sunulamaması. Kampanya ilk etapta Kürt çocuklarına karşı fırsat eşitsizliğinin önüne geçmeyi hedefliyoruz. Bu ilk etapta eğitim kampanyası gibi görünüyor. Ama aslında altını çizmek gerekiyor. Eğitimin zaman ve mekanla bir ilgisi yok. Çocukların bütün yaşamı ile ilgili bir durum. Biz onlara destek olurken sadece öğretimleri ile ilgili eksiklikler değil hayatlarının her alanına dokunmak istiyoruz" şeklinde konuştu. Şimdilik hedeflerinde 300 çocuk olduğunu bunun sonraki çalışmalar için sadece ilk adım olduğunu söyleyen İpek, "Zaten Vakıf bir süredir çalışmalar yürüttüğü için insanlarla temas halinde, bu yüzden birazcık daha dezavantajlı gruplara ulaşma şansımız oldu. Onları tanıma şansımız oldu. Bu kampanyada hedefimizde 300 çocuk var tabiî ki bu ilk adımı. Yani şimdilik 300 sayısına ulaşmak bizim için hiç zor değil. Böyle bir grupla iç içeyiz şimdi" dedi. İpek, "Böyle çalışmalarla bu adımları attık ve bütün kent olarak, insanlar olarak, halk olarak diliyoruz ki büyüteceğiz" şeklinde konuştu. (Diha)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.