Google Filistin'in başkenti olarak Doğu Kudüs'ü tanıdı!

Google Filistin'in başkenti olarak Doğu Kudüs'ü tanıdı!
Doğu Kudüs'ün İslam İşbirliği Teşkilatı'nın tarihi zirvesinde Filistin'in başkenti olarak ilan edilmesinin ardından, Google, Doğu Kudüs'ü Filistin'in başkenti olarak tanımladı.

İslam İşbirliği Teşkilatı'nın dün İstanbul'da gerçekleştirilen olağanüstü toplantısının sonuç bildirisinde Filistin'in başkenti olarak Doğu Kudüs'ün tanınmasının ardından bugün Google'da harekete geçti. Google, Filistin'in başkentini arayanlara Doğu Kudüs sonucunu veriyor.

6 Aralık'ta ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmesinin ardından olağanüstü gündemle İstanbul'da toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü Zirvesinin sonuç bildirisinde, "Başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devletini tanıdığımızı ilan ediyoruz. Dünyayı Doğu Kudüs’ü Filistin Devleti’nin işgal altındaki başkenti olarak tanımaya davet ediyoruz" ifadeleri yer aldı.

İstanbul'da düzenlenen zirveye 16'sı lider düzeyinde 48 ülkeden temsilciler katıldı. Zirvenin açılış konuşmasını yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İsrail bir işgal devletidir. Aynı zamanda bir terör devletidir" sözleriyle İsrail'i eleştirirken, "Harem-i Şerif ebediyete dek Müslümanlara ait olacaktır" ifadelerini kullandı. Erdoğan, uluslararası toplumu başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletini tanımaya çağırdı.

 

Bu gelişmelere Google da kayıtsız kalmadı ve Doğu Kudüs'ü Filistin'in Başkenti olarak tanıdı. Google, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdığını açıklamasının ardından "İsrail'in başkenti" aramalarında "Kudüs" sonucu vermişti.

AMERİKALI GOOGLE TRUMP'IN KUDÜS KARARINI "TANIDI"

EBD Başkanı TRump'ın kararı sonrası Amerika merkezli google.com internet arama sitesine Kudüs ya da Jerusalem yazınca gelen ilk sonuç İsrail'in başkenti olmuştu. Google kaynak olarak Vikipedia isimli ansiklopedik bilgi veren siteyi ilk sonuç olarak göstermişti.

 Ancak Rus arama motoru Yandex isimli internet sitesinde arama yapanların karşısına "Ortadoğu'da bulunan, Dünya'nın en eski şehirlerinden biridir. Filistin ve İsrail Kudüs'ün kendi başkenti olduğunu iddia etmektedir. Akdeniz ve Ölü Deniz'in kuzey sınırı arasında yer almaktadır" bilgisi çıkmıştı. (Habertüürk)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.