Google’a rekabet cezası yağdı: Günlük işleyen ceza 355 milyona ulaştı

Google’a rekabet cezası yağdı: Günlük işleyen ceza 355 milyona ulaştı
Rekabet Kurumu, daha önceki yükümlülüklerini yerine getirmediği gerekçesiyle Google’a 355 milyon TL tutarında yeni bir idari para cezası verdi.

TİGRİS HABER - Kararın temelinde, teknoloji devinin 2021 yılında aldığı ceza sonrası taahhüt ettiği düzenlemeleri ihlal etmesi yatıyor.

Google’a Bir Darbe Daha: Rekabeti Engelleyen Tasarım Yeniden Gündemde

Kurul tarafından yapılan açıklamaya göre, Google, daha önce rekabeti kısıtlamayacağına dair verdiği söze rağmen, benzer nitelikte yeni bir sistemi devreye soktu. "İşletme Reklamları" adıyla hayata geçirilen bu tasarım, eski sistemle benzerlik gösterdiği ve rakip hizmetleri yine geri plana ittiği gerekçesiyle tepkilere neden oldu.

2021’de 296 Milyon TL Ceza Almıştı

Geçmişte de benzer bir konuda ceza alan şirket, 2021 yılında genel arama sonuçlarında kendi yerel arama ve otel karşılaştırma hizmetlerini rakiplerine üstün tutmakla suçlanmış, bu nedenle 296 milyon TL idari para cezasına çarptırılmıştı. Aynı kararla birlikte Google’a rekabete zarar vermeyecek bir tasarım geliştirmesi şart koşulmuştu.

Yeni Tasarım, Eski Sorunlar: Günlük Ceza Sistemi Devrede

İhlalin tespit edilmesinin ardından Google, tartışmalı tasarımı sistemden kaldırdı. Ancak Rekabet Kurumu, bu süreçte geçen her gün için şirkete günlük idari para cezası uygulama kararı aldı. Geriye dönük hesaplamalarla birlikte toplam ceza 355 milyon TL’ye ulaştı.

Kaynak:HalkTV - Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.