Haber alınamayanları hatırlattı

Haber alınamayanları hatırlattı
BDP'li Buldan, 2001'den bu yana haber alınamayan HADEP'lileri Meclis gündemine taşıdı

Ankara - BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, HADEP Silopi İlçe Başkanı Serdar Tanış ve parti yöneticisi Ebubekir Deniz'den, 2001'de Silopi Jandarma Karakolu'na ifadeye çağrılmalarından sonra bir daha haber alınamamasını Meclis gündemine taşıdı.

Buldan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, Tanış ve Deniz'den, 25 Ocak 2001'de Silopi Jandarma Karakolu'na ifadeye çağrılmalarından sonra bir daha haber alınamadığını ifade ederek, kendilerini polis olarak tanıtan silahlı 3 kişi tarafından karakola çağrıldıklarının görgü tanıklarınca ifade edildiğini bildirdi.Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın olayın ardından 10 yıl sonra soruşturma başlattığını belirten Buldan, şu soruların yanıtlanmasını istedi:"Soruşturma ne aşamadadır, failler hakkında dava açılması için daha ne kadar süre beklenecektir? 25 Ocak 2001 günü Silopi HADEP binasını arayarak Tanış'ı ifadeye çağıran kişinin kim olduğu tespit edilmiş midir? Tanış ve Deniz'in 25 Ocak 2001 tarihinde, önce karakola gelmedikleri, sonra ise gelip tutanağı imzaladıkları yönünde çelişkili beyanda bulunan karakol görevlilerinin ifadelerine başvurulmuş mudur?

Silopi Cumhuriyet Savcılığı'nca, Serdar Tanış ve Ebubekir Deniz'in ifadelerinin alınması için jandarmaya talimat verilmiş midir?"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.