HDP Andok”u kapatma davasını Meclis’e taşındı

HDP Andok”u kapatma davasını Meclis’e taşındı
HDP, Kürtçe ders verdiği için Andok Kültür Sanat Derneği hakkında açılan kapatma davasını Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya sorarak konuyu Meclis’e taşıdı.

Ankara – HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, Andok Kültür Sanat Derneği hakkında açılan kapatma davasına ilişkin Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya yazılı soru önergesi verdi. Tüzel, önergede, “Hükümetin özel okullarda Kürtçe eğitimin verilmesi için yasalar hazırlanırken, İlçe Kaymakamı’nın Kürtçe eğitim veren bir derneği kapatmaya çalışması, ‘Kürtçeye tahammülsüzlüktür’ ve kabul edilemez. Diğer taraftan, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılından itibaren ortaöğretimde, Kürtçe seçmeli derslerin verilmesi kararı alınmış, başta Mardin Artuklu Üniversitesi olmak üzere çeşitli üniversitelerin enstitülerine, bu seçmeli dersleri okutmak üzere öğretmen yetiştirilmesi talimatı verilmiştir. Bu doğrultuda söz konusu üniversiteler, Kürtçe öğretmenleri yetiştirmek üzere ilan vermiş ve mezun olan öğretmenlerin 2013 Eylül ayından itibaren kadrolu olarak atanacağını duyurmuştur. Bu resmi duyuruya istinaden, birçok öğretmen adayı eğitimlerini tamamlamış ancak, bu öğretmenlerin atamalarının yapılmadığı belirtilmektedir” dedi.


Tüzel, Bakan Avcı’ya şu soruları yöneltti: 

“* Andok Kültür Sanat Derneği’nin, Kürtçe kursu vermesi için ‘Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol yapması hangi mevzuata dayanılarak istenmektedir? Böyle bir prosedür var ise, bu prosedür eksikliğinin giderilmesi yönünde idare bir uyarı yapmış mıdır?

 

* Kaymakamlıkça, Tüzüğün onanmasına rağmen, aynı Kaymakamlıkça Milli Eğitim Müdürlüğünce protokol imzalanmadığı gerekçesiyle, Andok Kültür Sanat Derneği’ne kapatılması istemiyle dava açılmasının, Hükümetinizin “Kürt sorunda çözüm ve demokratikleşme” politikalarına uygun bir tutum olduğunu düşünüyor musunuz? “

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.