HDP on binlerle Adana'da gövde gösterisi yaptı

HDP on binlerle Adana'da gövde gösterisi yaptı
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana İl Örgütü, büyük seçim mitingini gerçekleştirdi.

HDP on binlerle Adana'da gövde gösterisi yaptı 

HDP'nin Adana'nın en büyük meydanında yaptığı mitingde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, "HDP kurulu dört ay oldu. Ama bu meydanda dört yıllık yolu kat ettiğimizi görüyoruz. Aksaray'da Ordu'da partimize saldıranlara ibret olsun. HDP sel oldu akıyor. Adana'yı Mersin'i Ankara'yı eninde sonunda HDP yönetecek. Sadece yerel iktidara değil siyasi iktidara da adayız" dedi. 

ADANA  - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana İl Örgütü, büyük seçim mitingini gerçekleştirdi. Uğur Mumcu Meydanı'nda gerçekleştirilen on binlerin alana sığmadığı mitinge BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, BDP Adana Milletvekili Murat Bozlak, BDP Akdeniz Belediyesi Başkanı Fazıl Türk, HDP Adana Büyükşehir Belediyesi eş başkan adayları Leyla Uyar ve Hüseyin Yıldız, HDP Seyhan Belediyesi eş başkan adayları Ayhan Bilgen ve Meliha Varışlı, Ceyhan, Yüreğir ve Çukurova belediyesi eş başkan adayları ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Mitingin yapıldığı alana üzerinde, "Sara ve Rojbinlerin mücadelesini yükseltelim Rêber Apo üzerindeki esareti kıralım", "Kendimizi de kentimizi de biz yöneteceğiz", "Şehir senin irade senin", "Demokratik özerk yönetimler için oylar HDP'ye", "İnsanlığın yüz karası Halepçe katliamı" yazılı pankartları ve Paris'te katledilen üç Kürt kadın siyasetçinin ve Şerzan Kurt'un posterleri asıldı. 

hdp-3-004.jpg

Kampanya için stant kuruldu 

Miting alanının çevresi polis barikatlarıyla kapatılırken, miting alanına yurttaşlar üç farklı girişte kurulan arama noktalarından alındı. Arama noktalarında üst araması yapılırken polisler tarafından kamera kaydı yapılması dikkat çekti. Kadınların rengarenk yöresel kıyafetleriyle katıldığı alanda annelerinin ellerinden tutan küçük çocuklarda sarı, kırmızı ve yeşil renklere bürünmüş bir şekilde mitingde yerini aldı. Alan miting boyunca dalgalandırılan HDP bayraklarıyla renk kuşağına dönüşürken, alandaki PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın onlarca posteri halkın alandaki slogan ve taleplerinin ortaklaştığı temel eksen oldu. Alanın ve platformun güvenliği, "Oylar HDP'ye" yazılı önlükleri giyen yurttaşlar tarafından sağlandı. Alanda PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için başlatılan kampanya kapsamında imza stantı kuruldu. 

On binler karşıladı 

Miting öncesi alanı hınca hınç dolduran yurttaşlar miting için kurulan platformdan seslendirilen parçalar eşliğinde alanın çeşitli yerlerinde halaylar çekti. Meydanın yanında bulunan maket tren çocuklar tarafından işgal edilirken, manzara özgürlük ve umudun treni HDP olarak yorumlandı. Platformdan seslendirilen "Çerxa şoreşe" marşı alanda dolduran on binlerce kişi büyük bir halk korusu görüntüsüyle marşa eşlik etti. Katılımcıların alana girmesiyle birlikte alandaki coşku da ikiye katlandı. BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü'nün alana gelmesiyle birlikte araçlarının çevresini saran yurttaşlar yoğun ilgi gösterirken, görevliler olası bir olumsuzluğa karşı araçların etrafından etten duvar ördü. 

Üç dilde anons yapıldı 

Miting "Kurtuluş HDP'dir. Birlikte kazanacağız. Ya özgürlük ya özgürlük" anonsuyla başladı. Mitingdeki tüm anonslar üç dilde Kürtçe, Arapça ve Türkçe olarak yapıldı. Anonsun ardından binlerce kişi devlet tarafından katledilen çocuklar ve Halepçe katliamında yaşamını yitirenler için "Çerxa Şoreşe" marşı eşliğinde bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Saygı duruşunun ardından mitingde ilk olarak Adana MKM sanatçılarından Janya ardından da Armanç sahne aldı. Ardından katılımcılar ve adaylar anons edilerek, halkı selamladı. Mitingde ilk olarak açılış konuşmasını BDP Adana İl Başkanı Uğur Bayrak yaptı. Ardından HDP Adana İl Başkanı Yusuf Tek kısa bir konuşma yaparak, mikrofonu HDP Adana Büyükşehir Belediyesi eş başkan adaylarına bıraktı. Her konuşmacı alandaki kalabalığı göstererek, alanı dolduran on binlerce kişinin bu görüntüsünün Adana'da seçim sonuçlarının şimdiden belirlendiğini dile getirdi. Yine platformdan günlerdir Diyarbakır'daki Hevsel bahçelerindeki ağaç katliamına karşı direnişte olan gençlere selam içeren anonslar yapıldı. 

'Sadece yerel iktidara değil genel siyasi iktidara da adayız'

Adayların konuşmasının ardından ilk olarak HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü platforma, "Biji Serok Apo" sloganları ve alkışlarla geldi. Halkı selamlayan Kürkçü, Türkiye'nin dört bir yanında yürüttükleri mücadelenin tablosunu burada bir kez daha gördüklerini belirterek, "Herkes burada Türkiye bunu görüyor. Bugün 16 Mart iki acı günün yıldönümü. Bundan 26 yıl önce Halepçe'de katledilen binlerce Kürdün ölüm yıldönümü. Katliamın sorumluları bunun bedelini yaşamları ile verdiler. Türkiye'de ve dünyada tüm katliamcılar hesap verecek. Katliamcıları Erdoğan istediği kadar serbest bıraksın. Biz gittikleri her yerde bunları çıkarıp katliamların hesaplarını soracağız. HDP kurulu dört ay oldu. Ama bu meydanda dört yıllık yolu kat ettiğimizi görüyoruz. Aksaray'da Ordu'da partimize saldıranlara ibret olsun. HDP sel oldu akıyor. Adana'yı Mersin'i Ankara'yı elinde sonunda HDP yönetecek. Sadece yerel iktidara değil siyasi iktidara da adayız" dedi. 

hdp-2-007.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.