HDP saldırıları AGİT'e taşıyacak

HDP saldırıları AGİT'e taşıyacak
HDP eş genel başkanları Ertuğrul Kürkçü ve Sebahat Tuncel, partilerine dönük tırmanan saldırılara karşı dün toplanan parti MYK'sı sonrası bugün basın toplantısı düzenledi.

 

İSTANBUL -  Saldırılara ilişkin İçişleri Bakanlığı'ndan koruma değil, açıklama beklediklerini ifade eden Kürkçü, seçim güvenliklerinin sağlanamaması nedeniyle Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'na (AGİT) başvuracaklarını söyledi. Tuncel ise gerginliğe çekmek isteyenlere yanıtlarını sandıkta vereceklerini vurguladı.

Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) yönelik Giresun, Ordu, Urla, Aksaray ve en son dün Fethiye'de gerçekleştirilen ırkçı saldırılara ilişkin parti MYK'sının İstanbul'da dün gece toplanmasının ardından belirlenen tutum, HDP eş genel başkanları Ertuğrul Kürkçü ve Sebahat Tuncel tarafından Cezayir Restaurant'ta yapılan basın toplantısı ile paylaşıldı. Toplantıya HDP Milletvekili Levent Tüzel, EMEP Genel başkanı Selam Gürkan, SYKP Başkanı Tuncay Yılmaz, HDP Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Uluç, HDP Beşiktaş Belediye Eş başkan adayı Ahmet Saymadi, HDP PM üyesi Erdal İmrek ile SODEV Genel Başkanı Erol Kızılelma da katıldı. 

Toplantıda ilk sözü Ertuğrul Kürkçü aldı. Konuşmasına saldırıları görmezden gelen ve taraflı bakan yaygın basını eleştirerek başlayan Kürkçü, bu yıl içinde gerçekleşen 20 saldırının da medyada yer bulmadığını söyledi. Son derece ciddi ve önemli bir durumla karşı karşıya olunduğunun bilinmesi gerektiğini vurgulayan Kürkçü, "Bu sonuncu saldırının da gösterdiği gibi seçim güvenliğinden hükümet sorumludur. Seçim güvenliği ortadan kalkmıştır. Hükümeti seçim güvenliğini iadeye, partimizin haklarını kullanmasının önündeki engellerin kaldırılması yönünde çalışma başlatmaya çağırıyoruz. Bu zaman kadar gelişen ve gelişecek saldırılardan Türkiye'yi yöneten hükümet sorumludur" dedi. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.