HDP: Van’daki saldırıyı en sert biçimde kınıyoruz

HDP: Van’daki saldırıyı en sert biçimde kınıyoruz
Van’ın Özalp ilçesinde karantinaya alınan mahalleden dönen Vefa Sosyal Destek Grubunun içerisinde bulunduğu araca düzenlenen silahlı saldırıda 2 kişi şehit oldu. Açıklama yapan HDP Eş Genel Başkanları, ‘Saldırıyı en sert biçimde kınıyoruz’ dedi.

Van'da Vefa Sosyal Destek Grubuna PKK mensupları tarafından saldırı düzenlendi. Uzun namlulu silahlarla hedef alınan araçta biri belediye çalışanı, biri sivil iki kişi şehit oldu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) silahlı saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı. HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar imzası ile yapılan açıklamada, “Van’ın Özalp ilçesinde, Vefa Destek Grubu’ndan 2 kişinin hayatını yitirmesiyle sonuçlanan saldırıyı en sert biçimde kınıyoruz” denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı: “Van’ın Özalp ilçesinde, Vefa Destek Grubu’ndan 2 kişinin hayatını yitirmesiyle sonuçlanan saldırıyı en sert biçimde kınıyoruz. Öncelikle hayatını yitirmiş olanlara rahmet, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı, yaralı yurttaşa da acil şifa diliyoruz. Toplumsal dayanışmaya en çok ihtiyaç duyduğumuz korona virüs salgını döneminde yaşanan bu saldırı asla kabul edilemez. HDP olarak bu toprakların her bir karışının huzur ve barış içinde yaşanabilir hale gelmesi için hem demokratik siyasette hem de toplumsal alanda yapılması gerekenleri yerine getirmedeki kararlı duruşumuzu sürdüreceğimizi bir kez daha vurguluyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.