HDP'de adayları halk belirleyecek

HDP'de adayları halk belirleyecek
"Bu daha başlangıç" diyerek siyaset sahnesinde yerini alan HDP, yerel yönetim adaylarının tamamını halkın doğrudan katılımıyla belirleyecek.

ANKARA- Geçtiğimiz günlerde Ankara'da "Bu daha başlangıç" sloganıyla kongresini gerçekleştiren Halkların Demokratik Partisi'nde (HDP) aday adayları belirleme çalışmaları devam ediyor.

Seçim çalışmalarını yürütmek üzere merkezi seçim örgütleme komisyonunun kurulmasının ardından illerde ve ilçelerde komisyonlar oluşturulmaya başlandı.

Mahallelerde anketler yapılıyor

Adayları belirlerken, halkın katılımını esas alan HDP, bunun için çeşitli mekanizma ve araçları devreye koydu. Bunların başında anket çalışması geliyor. Anket çalışmalarıyla "Nasıl bir aday?" sorusuna yanıt arayan HDP, halkın beklentisi ortaya çıktıktan sonra "Kim?" sorusu tartışmaya açacak.

Anketlerin yanı sıra her yerelde oluşturulan örgütlenme komisyonları, demokratik kitle örgütleri, sendikalar, odalar, değişik meslek kuruluşları, yerel dernekler, kadın, gençlik, ekoloji ve LGBTİ örgütleri, çeşitli inanç ve halkları temsil eden kurum ve bireyler ile esnaf, akademisyen, yazar, sanatçı ve yerel kanaat önderleri gibi toplumun çok çeşitli kesimleriyle temasa geçmeye başladı.

Bu görüşmelerde de, halkın yerel yönetimden taleplerinin neler olduğu açığa çıkartılmak isteniyor.

3 ilde kamuoyu araştırması

HDP ayrıca, akademisyen ve uzmanlar oluşan bir komisyonla İstanbul, İzmir ve Mersin'de bir kamuoyu araştırması başlattı. Bu çalışma kapsamında, 10 yerde de fizibilite çalışması yürütülecek.

Bu çalışmalar sürerken, aday adayı olmak isteyenler de 1 Aralık'a kadar başvurularını gerçekleştirecek.

 

(anf)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.