HDP'de beklenen istifa

HDP'de beklenen istifa
Sine-i millet tartışmalarının yaşandığı son zamanlarda HDP'ye yönelik eleştirilerini yönelten Mehmet Emin Aslan'ın, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

HDP'de iki dönem Mardin ve Batman milletvekilliği yapan Mehmet Emin Aslan bugün partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Sine-i millet tartışmalarının yaşandığı son zamanlarda HDP'ye yönelik eleştirilerini sosyal medyadan yayınlayan Mehmet Emin Aslan, bir süredir partisi ile yaşadığı görüş ayrılıkları ile dikkat çekiyordu.

Bugün istifasının gerekçelerini yazılı bir açıklama ile sosyal medyadan duyuran Mehmet Emin Aslan, parti yönetimini hizipçilikle suçladı ve partideki "sol eğilimin" diğer eğilimleri ve "nuhafazakarları" ötekileştirdiğini iddia etti.

Geçen yıl Barış Atay ve Erkan Baş'ın HDP'den ayrılarak TİP'e geçmesi sürecinde önceki Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Atay ve Baş'ın partide kalmaları gerektiği yönündeki açıklamasını Twitter hesabından paylaştığı için HDP'nin Eş Genel Başkan Yardımcılarından Alican Önlü tarafından suçlandığını belirten ve bu konuda kendisine gönderilen WhatsApp mesajını paylaşan Mehmet Emin Arslan, "Alican Önlü benim her iki telefon numarama WhatsApp'tan 'Bir daha HDP ve Demirtaş'ı ağzına alma çünkü ikisini de kirletiyorsun, partiden uzak kalman daha hayırlı' şeklinde mesaj atmıştır" dedi.

Aslan istifa gerekçesinde şu ifadelere yer verdi:

"Uzun yıllar sivil toplum faaliyetleri ile daha sonra da 25. ve 26. Dönem HDP Mardin ve Batman Milletvekili olarak sürdürmeye çalıştığım siyaset hayatımda bir yol ayrımına gelmiş bulunmaktayım....

Kuruluş felsefesi ve ilkelerinden uzaklaşıp eksen kayması yaşayan ve bu çerçevede hizipçi birtakım grupların güdümüne giren HDP'nin mevcut genel merkez yönetimi ile sağlıklı ve anlamlı şekilde yol almak mümkün olmaktan çıkmıştır...

Gelinen noktada özellikle isim belirtmek isterim ki partinin örgütlenmeden sorumlu başkan yardımcılarından Alican Önlü ve türevlerinin şahsımızda halkımıza karşı geliştirdikleri hakaretvari ifadeler ve ötekileştirici tavırlar ve söylemler yenilir yutulur olmaktan çıkmıştır. 6 ekim 2018'de HDP'den ayrılıp başka partiye geçen 2 milletvekili ile ilgili Demirtaş'ın daha önceden kaleme aldığı 'Milletvekili arkadaşlarımız HDP'yi kendi öz partileri olarak görmeli ve HDP'yi büyütmenin arayışı içinde olmalıdır. Türkiye muhalefetinin yeni bir partiye değil daha güçlü bir HDP'ye ihtiyacı vardır' sözünü Twitter'da pPaylaştıktan 2 saat sonra Alican Önlü benim her iki telefon numarama WhatsApp'tan 'Bir daha HDP ve Demirtaş'ı ağzına alma çünkü ikisini de kirletiyorsun. Partiden uzak kalman daha hayırlı' şeklinde mesaj atmıştır".

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.