HDP’den kayyum tepkisi

HDP’den kayyum tepkisi
Koronavirüs tehdidine rağmen belediyelere kayyım atanmasını “Kürt düşmanlığı” olarak değerlendiren HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Salim Kaplan, “Kürtlerin, belediyeleri eliyle kendilerini salgına karşı korumanın koşulları ortadan kaldırmak isteniyor” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetiminde bulunan Batman, Silvan, Lice, Eğil ve Ergani belediyelerine İçişleri Bakanlığı’nın kararıyla kayyım atanmasına tepki gösteren HDP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Salim Kaplan, ülkede yaygınlaşan koronavirüs (Kovid-19) tehdidine rağmen hükümetin Kürt düşmanlığını sürdürdüğünü söyledi. 

HDP’li belediyelerin söz konusu salgın tehdidine karşı tüm imkansızlıklara rağmen örnek çalışmalar yürüttüğünü dile getiren Kaplan,”Kayyımın iki gerekçesi var. Bir Kürt düşmanlığı, iki gündem değiştirmektir. Çünkü iktidar örtülü bir şekilde bağışıklığını deniyor. Salgına karşı çok yetersiz kalıyor. Neredeyse ölü vatandaşların sayılarını vermek dışında yaptıkları genel bir şey yok. Gündemi değiştirmeye ve bunu yaparken de Kürt’leri ezmeyi tercih ediyor. Neden Kürt düşmanlığı? Bakın cezaevlerinde yatan mahkumların yarısı Kürt ve geneli siyasi tutsak; ama hırsızlık yapanı dışarıya salınacaklar, Kürt’lerin yoğunluğunu oluşturduğu siyasi mahkumlar içerde kalacak” dedi.

‘Salgına karşı koruma koşulları yok ediliyor’

Kürtlerin, salgına karşı belediyeler eliyle korunma ortamının ortadan kaldırılmak istenildiğini belirten Kaplan, “Başta salgından dolayı yaşamını yitirenlere Allahtan rahmet, hastanede olan hastalar için acil şifalar diliyorum. Kayyum atanan belediyelerimiz ilk günden tüm imkansızlık içerisinde salgına karşı mücadele ediyordu. Salgına karşı ne yapılabilinir diye, afişler, billboardlara asılırken, el broşürleri dağıtıldı. Salgına karşı en büyük mücadele olan temizlik konusunda belediyelerimiz büyük çalışmalar yapıyordu. Belediyelerimiz işçilerin sağlığını koruyarak gece ve gündüz salgına karşı mücadele ediyordu. Belediyelere kayyım atama Kürtlerin belediyeleri eliyle kendilerini salgına karşı korumanın koşulları da ortadan kaldırmak isteniliyor” diye konuştu. (Haber Merkezi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.