HDP'den Trump'a yanıt

HDP'den Trump'a yanıt
"İki taraf da sorunu çözmeye değil, başka hesaplarla sorundan kazanım elde etmeye çalışıyor"

 

RS FM'de yayınlanan Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle programına konuk olan HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen, ABD Başkanı Donald Trump'un "Türkiye uzun bir zamandır sorun, ne olacağını göreceğiz" sözlerine ilişkin, "İki taraf da sorunu çözmek değil, başka hesaplarla sorundan kazanım elde etmeye çalışıyor" yorumunu yaptı.

 

Rahip Brunson'ın ev hapsine ikinci itirazının bir üst mahkeme tarafından da reddedilmesinin ardından ABD Başkanı Donald Trump'tan yeni bir açıklama geldi. Beyaz Saray'ın önünde gazetecilere konuşan Trump, şunları söyledi:

"Türkiye uzun zamandır bir sorun. Bir dost gibi davranmadılar. Ne olacağını göreceğiz. Pastör Brunson harika bir insan. Casus diye uydurma bir suçlama yönelttiler ve o bir casus değil. Şu anda yargılanıyor, tabii buna yargılama diyebilirseniz. Çok uzun süre önce onu geri vermeliydiler ve bence Türkiye çok çok kötü davrandı, daha bu iş bitmedi. Oturup bunu kabul etmeyeceğiz, insanlarımızı alıkoyamazlar, dolayısıyla ne olacağını göreceğiz".

Trump'un açıklama yaptığı sırada RS FM'de yayınlanan Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle programına konuk olan Halkların Demokratik Partisi Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen, ABD Başkanı'nın açıklamalarını değerlendirdi.

'FATURASINI TÜRKİYE TOPLUMUNUN ÖDEMESİ KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL'

"İki taraf da sorunu çözmeye değil, başka hesaplarla sorundan kazanım elde etmeye çalışıyor." diyerek sözlerine başlayan Bilgen, "Amerikan iç politikasına Türkiye'yle ilgili tartışmaların taraf kılınmasının, Türkiye açısından doğru bir strateji olmadığını düşünüyorum. ABD'de Cumhuriyetçiler bundan medet umuyor olabilir ama bu Türkiye'ye zarar veriyorsa, Türkiye açısından sorunun farklı bir perspektifle ele alınmasını gerektirir. Dolayısıyla, iki yanlıştan bir doğru çıkmıyor. Faturasını da Türkiye toplumunun ödemesi asla kabul edilebilir bir durum değil" ifadelerini kullandı.

 

'TÜRKİYE'YE EN AZ MALİYETLE YANSIMASI YÖNETENLERİN SORUMLULUĞUDUR'

"Trump'un siyaset tarzının böyle olduğu ve bu tarzla devam edeceği, seçilmeden önce belliydi" diyen Bilgen, "Türkiye içerisindeki bir yargı sürecinin, politik gündemin aracı haline getirilmemesi için Türkiye'nin daha dikkatli ve özenli bir siyaset yürütmesi ve ekonomik faturası ile dış ilişkilerdeki bedelinin de Türkiye'ye en az maliyetle yansıması, Türkiye'yi yönetenlerin sorumluluğudur." diye konuştu. (sputnik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.