HDP'li 5 belediyeye kayyum atandı

HDP'li 5 belediyeye kayyum atandı
HDP’li Iğdır, Siirt, Kurtalan, Baykan ve Altınova belediyelerine kayyum atandı. Görevden alınan belediye eşbaşkanları gözaltına alındı.

İçişleri Bakanlığı tarafından HDP’li Iğdır, Siirt, Kurtalan, Baykan ve Altınova belediyelerine kayyum atandı. Iğdır Belediye Başkanı Yaşar Akkuş, Siirt Belediye Eşbaşkanı Berivan Helen Işık, Baykan Belediye Eşbaşkanı Ramazan Sarsılmaz, Kurtalan Belediye Eşbaşkanı Baran Akgül, Muş’un Korkut ilçesi Altınova Belde Belediye Eşbaşkanı Casim Budak görevlerinden alınarak, yerlerine kayyum atandı.  Sabah erken saatlerde Siirt Belediyesi'ne gelen çok sayıda polis, belediye binasının içinde ve çevresinde yoğun güvenlik önlemleri aldı.

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde üçü büyükşehir 65 belediye kazanan HDP’nin şu ana kadar 43 belediyesine kayyum atandı.

BELEDİYE BAŞKANLARI GÖZALTINA ALINDI

HDP'li Iğdır Belediye Başkanı Akkuş, Siirt, Baykan ve Kurtalan belediye başkanları, haklarında yürütülen bir soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'nda haklarında yürütülen bir soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince adreslerine düzenlenen operasyonda HDP'li Siirt Belediye Başkanı Berivan Helen Işık, Belediye Başkan Yardımcısı Peymandara Turhan, Kurtalan Belediye Başkanı Baran Akgül, Baykan Belediye Başkanı Ramazan Sarsılmaz gözaltına alındı.

EŞ BAŞKANLARDAN AÇIKLAMA

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin yönetimindeki Siirt, Iğdır, Baykan, Kurtalan ve Altınova belediyelerine kayyım atanması ve belediye eşbaşkanlarının gözaltına alınmasına ilişkin partinin Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi.

Sancar’ın açıklamaları şöyle: “Kayyum irade gaspıdır ama aynı zamanda bütün yoksulların ekmediğinin, aşının gaspıdır. Ekmeğini, aşını korumak isteyen, onurlu bir yaşam sürmek isteyen bütün emekçilerin, emekçilerin örgütlerine buradan sesleniyoruz; kayyuma karşı mücadele, demokrasi için mücadeledir. Kayyuma karşı koymak, savaşa karşı çıkmaktır. Kayyum politikasını reddetmek, yoksulluğa karşı çıkmaktır. Ülkenin onurlu inşaları, demokrasi ve barış isteyen bütün güçleri, bu gerçeğin farkına iyi varmalıdır. 

‘MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ’

Bu iktidar bir darbe rejimidir, bu iktidar bir darbe ürünüdür, bu iktidar darbecidir, demokrasi düşmanıdır, halk iradesinin düşmanıdır. Bu iktidar Kürtlerin düşmanıdır. Kürt halkı iradesine ve onuruna sahip çıkmayı bilir. On yıllardır, hiçbir baskı Kürt halkını sindirmeye yetmemiştir, onun temsilcilerini diz çökmeye yöneltememiştir. Diz çökmeyeceğiz, sinmeyeceğiz, mücadeleyi kararlılıkla büyüteceğiz. İktidarın darbe planı devam ediyor. Belediyeler bu planın en öncelikli hedefi ama toplumdaki diğer demokrasi alanlarını da darbeci yöntemlerle kendi kontrolüne almak için çalışmalarını sürdürüyor.”

HAKVERDİ: KAYYUM DARBEDİR

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, “Kayyum darbedir” diyerek, Twitter hesabından şu paylaşımda bulundu: “Kayyum sandık iradesine ve demokrasiye darbedir.”

ÜNSAL: MİLLİ İRADEYE SAYGI DUYMAYAN REJİM

DEVA Partisi kurucularından Ahmet Faruk Ünsal, yaptığı paylaşımda, “Iğdır, Siirt, Baykan, Kurtalan belediyelerine kayyım atandı. Bu rejim milli iradeye saygı duymayan belirsizlik ve keyfilik rejimidir” şeklinde tepki gösterdi.

KAFTANCIOĞLU: DARBECİ ZİHNİYET

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, tepkisini şu sözlerle ifade etti: “Halkın iradesine ipotek koyan darbeci zihniyet, gece yarısı operasyonlarıyla devam ediyor. Atanmış askerlerle, seçilmişlerin ve halkın hakkı gasp ediliyor.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.