HDP’Lİ VEKİLLER DAVET EDİLMEDİ!

HDP’Lİ VEKİLLER DAVET EDİLMEDİ!
Ankara’da yapılan ‘Diyarbakır tanıtım günleri’ etkinliğinde yaşananlar: DEVLET GELDİ MİLLET GELMEDİ !

 

 

 

Diyarbakır’ın tarihini ve kültürünü tanıtmak amacıyla Ankara’da 6 Eylül’de başlayan “Diyarbakır’ı Tanıtma Günleri” etkinliği, skandallarla devam ediyor. Atatürk Kültür Merkezi’ndeki organizasyondaki standlarda Afyon Sucuğu, Trabzon Peyniri gibi ürünlerin de sergilenmesi tepkilere neden olurken, kenti temsil eden temsilcilerin ilk günden sonra Ankara’yı terk etmesi de ayrıca eleştiriliyor. Etkinliğe HDP’li milletvekilleri ve kayyumun atanmadığı Bağlar ve Hazro Belediye başkanlarının da davet edilmediği ortaya çıktı.

Diyarbakır Valiliği öncülüğünde ve Diyarbakır Tanıtma Kültür ve Yardımlaşma Vakfı (DİTAV) organizasyonu ile 6 Eylül’de Ankara’da açılışı yapılan “Diyarbakır Tanıtma Günleri” etkinliği, devletin zirvesine ev sahipliği yaptı. İlk gün TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Diyarbakır Milletvekilleri Mehdi Eker, Ebubekir Bal, Oya Eronat, eski bakanlar Abdülkadir Aksu, Hikmet Çetin, Nabi Avcı, Efkan Ala, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, belediye başkanları, sanatçılar ile çok sayıda Diyarbakırlı açılışta hazır bulundu. Dün de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, standları gezerek, “Suzan Suzi” şarkısıyla organizasyona sahip çıktı.

“Tadilat” gerekçesiyle çadırlarda açılan mekanlarda Diyarbakır’dan sadece 6 firmanın yer alması dikkat çekerken, geri kalan mekanlarda Afyon Sucuğu, Erzurum cağ kebabı, Trabzon peyniri gibi ürünlerin yer alması büyük tepki aldı.

Bu tarz organizasyonların önemli olduğunu ifade eden STK’lar, doğru yapılmadığında yarardan çok zarar getireceği görüşünde.

En son 2012’de yine Ankara’da yapılan organizasyonda Cazibe Merkezi Programı kapsamında firmalar kira bedeli ödemezken, bu yıl en az 5 bin TL’den kira vermesi de eleştiri konusu yapıldı.

Ayrıca kenti temsil amacıyla misafirleri karşılayan hosteslerin hiçbirinde yöresel giysilerin olmaması, aksine dekolte tarzı giyinmesi; Lice Belediyesi standını Trabzonlu birinin tanıtması de eleştirilerin başında yer aldı.

Yaklaşık 2 milyon TL’ye mal olduğu belirtilen organizasyonda gazetecilerle ilgilenilmemesi, haber geçecek bir mekanın olmaması da eleştirildi.

Eleştirilerin başında HDP Diyarbakır Milletvekilleri ile kayyum atanmayan iki belediye olan Hazro ve Bağlar Belediyesinin Ankara’ya davet edilmemesi sert eleştirilen konuların başında yer aldı.

Organizasyona katılan kurumların ortak görüşü, “Diyarbakır iyi tanıtılmadı, Diyarbakır’ın parası Ankara’ya bırakıldı. Tanıtım işini ticarete dökenler bunun hesabını Diyarbakır halkına vermeli” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.