Hemo Ağa, yeniden Bismil Ziraat Odası Başkanı seçildi

Hemo Ağa, yeniden Bismil Ziraat Odası Başkanı seçildi
Bismil Ziraat Odası Başkanlık seçimleri önceki gün yapıldı. 120 delegenin katılımıyla gerçekleşen oda seçiminde adaylar Heybetullah Ay, Muzafer Avşar ve Hemo Ağa lakabıyla bilinen Mehmet Arslan yarıştı.

Özcan YILDIZ

 Oy kullanma işleminin ardından yapılan sayımda, Hemo Ağa lakaplı Mehmet Aslan, 63 delegenin oyunu alarak, yeniden başkanlığa seçildi.

 

120 delegeden 63 delegenin oyunu alarak tekrar başkan seçilen Hemo Ağa, kendisine oy verene de vermeyene de teşekkür ederek, "4 yıl önce yani 2011 şubat ayı seçimlerinde görev başına ilk geldiğimden bu yana çiftçilerimizden toplanan aidatlarla bizden önceki dönemden kalan odanın borçlarını ödedik. Bir çok icra dairesi Bismil Ziraat Odası'nın üstünde icrası vardı. Bu icraların tümünü kaldırdık. 1963 yılında kurulmuş olan Ziraat Odaları Birliği'ne üye olan Bismil Ziraat Odası'nın hiçbir taşınmazı yoktu. Odanın borçlarını bitirdikten sonra, önceliğimizi odayı kiralık bir yerden kurtarıp Bismilli çiftçi kardeşlerimize daha iyi bir hizmet vermek adına Bismil Ziraat Odası adına önce arsa aldım. Sonra da arsa üzerine Ziraat Odası için büyük bir bina yaptırdım. Binanın altını yas evi yaptık. Bismil halkımızın hizmetine sunduk. Amacım ilçemize, çiftçilerimize ve vatandaşlarımıza, imkanlarımız dahilinde daha iyi hizmet etmektir. Bu dönemde de çiftçilerimize de daha iyi bir hizmet vermek için elimden geldiğince hizmet etmeye devam edeceğim" dedi.

Seçim sonrası Hemo Ağa olarak bilinen Mehmet Aslan'ı oğlu Tahsin Aslan, yeğeni Diyarbakırlı ses sanatçısı ve işadamı Yaşar Kaplan ile çok sayıda yakını kutladı. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.