Hevsel nöbeti sona erdi

Hevsel nöbeti sona erdi
Diyarbakır'daki Hevsel Bahçeleri'nin Dicle Üniversitesi kampüs alanındaki ağaçların kesimine tepki gösteren öğrencilerin başlattığı eylem sona erdi

DİYARBAKIR -Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) kampüs alanının bir bölümdeki ağaç kesimine yönelik öğrencilerin başlattığı eylem sona erdi.

 

Diyarbakır'da Dicle Nehri kıyısında, Kale ile Dicle Nehri arasındaki alanı kapsayan Hevsel Bahçeleri'nin DÜ kampüs alanında yapılan ağaç kesimine tepki amacıyla başlatılan eylem son buldu.Eylemlerini sona erdiren öğrenciler yaklaşık 20 gündür alanda yer alan çadırları sökerek, alandan ayrıldı.

Diyarbakır Ekoloji Hareketi üyesi Bışar İçli, eylemin sonlandırılmasının geçici olduğunu söyledi. Eylemdeki amacın doğaya yönelik tahribat ve Hevsel Bahçeleri'nde yapılan ağaç kıyımını engellemek olduğunu kaydeden İçli, "Daha sonra yapılan girişimler ve verilen sözler nedeniyle eylemi sonlandırdık. Özellikle Diyarbakır Valiliğinin bu konuyla ilgili yaptığı açıklamalar eylemi sonlandırmamız da etkili oldu. Yani verilen taahhüt var. Bu sözlerin takipçisi olacağız. Eylem geçici olarak sona erdi" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.