Hulusi Akar yaşadıklarını TBMM'de anlattı

Hulusi Akar yaşadıklarını TBMM'de anlattı
Darbe girişimiyle birlikte rehin alınan Hulusi Akar, yaşadıklarını TBMM'deki toplantıda anlattı.

 

Türkiye'deki darbe girişimi sonrasında akıbeti merak edilen Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Ankara'daki Akıncı Hava Üssü'ne düzenlenen operasyon sonrasında ilk kez Çankaya'da görüntülendi. Akar sonrasında Başbakan Binali Yıldırım'la birlikte gazetecilerin karşısına çıktı.

Genelkurmay Başkanı öğleden sonra ise Meclis'teki özel oturuma katılıp; toplantı sonrasında, TBMM Başkanı, muhalefet liderleri, yüksek yargı organlarının başkanlarıyla kameralara birliktelik pozu verdi.

KOMUTANLAR GÖREV BAŞINDA

Bu sırada geçmiş olsun dileklerini kabul eden Akar'a, kuvvet komutanlarının neden kendisine eşlik etmediği soruldu. Akar bu soruya, "Komutanlar görev başında" yanıtını vermekle yetindi.

YAŞADIKLARINI TBMM'DE ANLATTI

CNN Türk'ün haberine göre, Akar yaşadıklarını, TBMM Başkanı, Başbakan, CHP ve MHP liderleriyle Meclis'te yaptığı görüşmede anlattı. Yaklaşık 40 dakika süren görüşmede Akar'ın darbe teşebbüsünün başlamasıyla birlikte, kendisini yakın çalışma arkadaşları, emir subayı ve özel kaleminin gözaltına almaya çalıştığını anlattı.

Genelkurmay Başkanı kendisine silah doğrultulduğunu, karşı koyunca da arbede yaşandığını söyledi. Akar'ın boynundaki morluğun da bu sırada oluştuğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.