İdam edilen kişilerin resimlerini astı kafesi kapandı!

İdam edilen kişilerin resimlerini astı kafesi kapandı!
Diyarbakır’da Yaşar Kazıcı adlı kafe işletmecisi, geçtiğimiz günlerde İran’da asılan 3 Kürt gencin resmini astığı için kafesinin zabıta ekipleri tarafından mühürlendiğini iddia etti.

Yapılan ihbar üzerine zabıta ekipleriyle gelen polisler, kafeyi mühürledikten sonra ‘örgüt propagandası’ yapmak suçundan Kazıcı’yı gözaltına aldı.

Diyarbakır Merkez Yenişehir İlçesi’ndeki Neolotik Kafe işletmecisi Yaşar Kazıcı, geçtiğimiz günlerde İran’da "Kürdistan Devrimci ve Emekçi Topluluk Partisi" (Komele) üyesi oldukları ve bazı eylemlere katıldıkları gerekçesiyle idam edilen 3 kişinin resimlerini iş yerinin camına astı. Yapılan bir ihbar üzerine Emniyet harekete geçti. İddiaya göre Kafeye gelen polisler, idam edilen 3 kişinin resmini indirdi ve ‘örgüt propagandası’ iddiasıyla kafe işletmecisi Yaşar Kazıcı’yı gözaltına aldı. Ardından zabıta ekipleriyle birlikte kafe kapatılarak mühürlendi.

cafe-kapatma1.jpeg

Mühürlemenin ruhsatla alakası yok

TEM Şube’deki ifadesinin ardından serbest bırakılan Kazıcı olayla ilgili, “Önceki gün Ofis semtinde bulunan Neolitik isimli kafemize geldiler. İran’da asılan 3 Kürt gencin resmini astığımız için ihbar yapıldığını söylediler. Polisin iddiasına göre bu 3 kişinin resmini asmak ‘terör örgütü propagandasıymış.  Bir süre bana sorular yönelten polis daha sonra idam edilen 3 Kürt gencin resmini alarak delil torbasına koydu ve ifade için Karakola götürüldüm. Bana ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan gözaltına alındığımı söylediler. Yöneltilen sorular ise, ‘Bu resmi asarken kimden emir aldınız, PKK’nin hiçbir faaliyetine, eylemine katıldınız mı, PKK ilişkiniz var mı? ‘ şeklindeydi. İfademin ardından serbest bırakıldım. Kafeye geldiğimde ise bu defa polis ekipleri ile zabıtalar bekliyordu. İşletme ruhsatımızın olmadığını beliren görevliler kafeyi mühürleyeceklerini söylediler. Bende ruhsat için başvuru yaptığımı, işlemlerimin sürdüğünü gösteren belgeyi gösterdim. Gerekli belgelerimizin olmasına rağmen kafeimizi mühürlediler. Kafe mühürlendikten sonra Savcılık talimatı ile yeniden gözaltına alındım ve ifademin ardından serbest bırakıldım. Bize göre meselenin ruhsatla bir alakası yok” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.