İHD: Kitapları değil istismarı incele

İHD: Kitapları değil istismarı incele
İHD Muş Şube Başkanı Saim Atılgan, "Devlet siyasi tutsakların kitaplarıyla ve kıyafetleriyle uğraşmak yerine, cinsel istismar gibi vahim olaylara sebep olmayacak uygulamalar geliştirmelidir" dedi.

Muş E Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan İ.Y. isimli çocuğun bir başka tutuklu tarafından cinsel saldırıya maruz bırakılması hakkında İHD Muş Şubesi öncülüğünde, BDP Muş İl Örgütü ve TUHAD-DER yöneticilerinin yanı sıra İ.Y'nin babası Ramazan Y'nin de katılımıyla Muş Barosu Lokali'nde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan İHD Şube Başkanı Saim Atılgan, cezaevlerinin koşullarının iyileştirilmesi adına defalarca başvuru yaptıklarını, ancak bir gelişme olmadığını ifade etti. Atılgan, "Siyasi tutsakların kitaplarıyla ve kıyafetleriyle uğraşmak yerine, cinsel istismar gibi vahim olaylara sebep olmayacak uygulamalar geliştirmeliler" diye konuştu. Cinsel istismara ilişkin bilgi veren Atılgan, "Devletin koruması altından olan çocukların cezaevinde cinsel istismara maruz kalması Türkiye cezaevlerinin gerçeğini ortaya koymaktadır" dedi. Atılgan ayrıca Muş E Tipi Kapalı Cezaevi'nde yaşanan sürgünlere ilişkin rapor hazırlayarak kamuoyuna sunacaklarını ifade etti.

Oğlunun hırsızlık çeteleri tarafından kandırıldığının iddia eden baba Ramazan Y. İse, çocuğunun başına gelenlerden cezaevi yönetiminin sorumlu olduğunu belirterek, "Vicdan sahibi, aydın insanlara sesleniyorum. Bu durumu siz kabul ediyorsanız ben de kabul edeceğim. Suçluları önce Allah'a, sonra kamuoyunun vicdanına havale ediyorum" dedi.

Konuya ilişkin bilgi veren Av. Kadir Karaçelik de, çocukların psikolojik destek alması gerektiğini vurguladı. Öte yandan cinsel istismara maruz kalan İ.Y'nin ise, Ankara Çocuk Cezaevi'ne nakledildiği öğrenildi. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.