İHH'dan hükümete Suriye eleştirisi

İHH'dan hükümete Suriye eleştirisi
İHH Başkanı Bülent Yıldırım, "Biz Suriye'de muhaliflerin yanındayız, bu doğru. Ama İHH olarak biz hiçbir zaman bir iç savaşı da istemedik

Bu yüzden biz Suriyeli muhaliflerle İran arasında hatta rejim arasında arabuluculuk yapmaya çalıştık. Türkiye Suriye ile diplomatik ilişkileri kesmemeliydi ne olursa olsun" dedi.

Ortadoğu ’da ve dünyanın farklı noktalarında hükümetin desteği ile birçok projeye imza atan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Başkanı Bülent Yıldırım, “Biz Suriye’de muhaliflerin yanındayız, bu doğru. Ama İHH olarak biz hiçbir zaman bir iç savaşı da istemedik. Bu yüzden biz Suriyeli muhaliflerle İran arasında hatta rejim arasında arabuluculuk yapmaya çalıştık. Türkiye Suriye ile diplomatik ilişkileri kesmemeliydi ne olursa olsun” dedi. İHH Başkanı Yıldırım, “Mısır’da İhvan seçimlere girmek istemiyordu. Türkiye’nin zoruyla seçimlere girdi. Aslında seçimlere girmeme kararıyla haklıydı çünkü bütün yükü omuzlarına almış olacaktı. Nitekim öyle oldu ve Mursi hükümetinin başarısız gösterilmesine sebep olundu” diye konuştu.

 

İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Genç Öncüler Dergisi’ne verdiği ve T24'te aktarılan mülakatta AKP ’nin Mısır ve Suriye politikalarında hata yaptığını söyledi. Suriye’de iç savaş istemediklerini belirten Yıldırım, 200 bin kişinin hayatını kaybettiği ülkede, hükümet ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ’ın aksine barış için Beşşar Esad rejimiyle diyaloğun kesilmemesi gerektiğini ifade etti. Yıldırım, “Biz Suriye’de muhaliflerin yanındayız, bu doğru. Ama İHH olarak biz hiçbir zaman bir iç savaşı da istemedik. Bu yüzden biz Suriyeli muhaliflerle İran arasında hatta rejim arasında arabuluculuk yapmaya çalıştık. Türkiye Suriye ile diplomatik ilişkileri kesmemeliydi ne olursa olsun. Türkiye devlet olarak Suriye ile ilişkilerini devam ettirmeliydi. Alttan STK’lar da halkın taleplerinin yerine getirilmesi için çalışmalar yapmalıydı.” dedi.

İHH Başkanı, Mısır’da askerî müdahaleyle darmadağın edilen İhvan Hareketi ve ülkenin devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin seçimlere girmesini de ‘hata’ olarak değerlendirdi. Dahası, Mursi’nin seçimlere AKP hükümetinin ısrarıyla girdiğini söyledi. Yıldırım, “Mısır’da İhvan seçimlere girmek istemiyordu. Türkiye’nin zoruyla seçimlere girdi. Aslında seçimlere girmeme kararıyla haklıydı çünkü bütün yükü omuzlarına almış olacaktı. Nitekim öyle oldu ve Mursi hükümetinin başarısız gösterilmesine sebep olundu” görüşünü dile getirdi. Bülent Yıldırım, Türkiye’nin İsrail politikalarını da eleştirdi. “Hükümet çok doğru şeyler ifade ediyor ama bazen doğru şeyler yapmıyor” diyen Yıldırım, bu konuda şu eleştirilerde bulundu:

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.