İKV yönetim kurulu Diyarbakır'da toplanacak

İKV yönetim kurulu Diyarbakır'da toplanacak
Mayıs ayındaki yönetim kurulu toplantısını Diyarbakır’da yapacak olan İKV, kentin dinamikleri ile de bir araya gelecek.

İstanbul TOBB Plaza’da gerçekleşen İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Yönetim Kurulu Toplantısında; DTSO Yönetim Kurulu Başkanı ve İKV Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Sayar’ın önerisi ile Mayıs ayındaki toplantının Diyarbakır’da yapılması kararlaştırıldı.

Toplantı öncesinde basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelen İKV  Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Cihad Vardan, Berkin Elvan için başsağlığı dileyerek, İKV yönetim kurulu üyelerini basına tanıttı.

Vardan: Türkiye’nin AB’ye, AB’nin de Türkiye’ye ihtiyacı var

Türkiye’nin AB sürecine değinen Vardan, yurtiçi ve yurtdışındaki önemli gelişmeleri özetledi. Vardan, Türkiye’nin yakın çevresindeki karışıklıkları ve gelişmeleri yorumladı ve bu gelişmelerin Türkiye’nin AB’ye, AB’nin de Türkiye’ye olan ihtiyacını gösterdiğini söyleyerek Türkiye’nin çevresinde bir kutup yıldızı olmaya devam ettiğini belirtti. Vardan siyasi ve ekonomik reformlar için bir model ve itici güç olarak AB’nin önemini vurguladı.

Vardan konuşmasının sonunda İKV yönetim kurulunun hedef ve önceliklerini ele aldı ve 2015’te İKV’nin 50. Kuruluş yıldönümünü kutlayacağını açıkladı.

İKV’nin çalışmaları ile ilgili basına bilgi verilen kahvaltının ardından geçilen toplantıda,  yönetim kurulu üyelerinden oluşan çalışma grupları oluşturuldu.

DTSO Başkanı Ahmet Sayar, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, İstanbul Sanayi Odası Meclis Üyesi Baha Telli ile Biga Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Okyay' dan oluşan çalışma grubu, serbest ticaret anlaşmaları ve Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı(TTIP) müzakerelerinin iş dünyasındaki etkilerini ve Türkiye iş dünyasının yapması gereken konular ile ilgili çalışma yürütecekler.

Sayar: AB üyeliği ekonomik anlamda da itici bir güç olacak

AB ve ABD arasında müzakerelerine başlanan Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı(TTIP)’nın başlaması ile beraber küresel ekonomiyi önemli oranda etkileyecek bir anlaşma olacağını ifade eden Sayar, Dünya GSMH'sının yaklaşık yarısını, ticaretin de üçte birini barındıran iki tarafın anlaşma yapması durumunda Türkiye ekonomisinin de önemli oranda etkileneceğini belirterek, “Türkiye’nin anlaşmaya dahil olması durumunda avantaj sağlayacağını, dışında kalması durumunda ise yıllık 15 milyar dolar seviyelerinde kayıp yaşayacağı öngörülüyor. Türkiye, AB üyesi olsa idi doğrudan bu anlaşmanın içerisinde olacaktı ancak mevcut durumda ayrıca serbest ticaret anlaşması yapması gerekiyor” dedi.

Sayar,  Türkiye’nin AB üyeliğinin hem demokrasi anlamında hem de ekonomik anlamda itici bir güç olacağını belirterek, temel hak ve özgürlükler konusundaki adımların hızlı atılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Ayrıca, İKV Yönetim Kurulu Mayıs ayı toplantısının Diyarbakır’da yapılması için yönetim kuruluna öneri sunan Sayar’ın önerisi uygun görüldü. Mayıs ayında Diyarbakır’da yönetim kurulu toplantısının yanı sıra, kentin iş ve sivil toplum dinamikleri ile bir araya gelinecek.

ikv_yonetim01.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.