İMO’dan deprem açıklaması

İMO’dan deprem açıklaması
İMO Diyarbakır Şubesi, merkez üssü Irak Kürdistan Bölgesi’nin Süleymaniye kenti olan 7.3 büyüklüğündeki depremde yüzlerce kişimin yaşamını yitirdiği, binlerce kişinin de yaralandığını belirterek,

 “Depremde yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyoruz” dedi.

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Diyarbakır Şubesi, merkez üssü Irak Kürdistan Bölgesi’nin Süleymaniye kenti olan 7.3 büyüklüğündeki depreme ilişkin yazılı açıklama yaptı. Irak Kürdistan Bölgesi’nin Süleymaniye kentinde 12 Kasım 2017 günü saat 21.18 sıralarında 7.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği belirtilen açıklamada, Irak ve İran’daki Kürt bölgelerinde can kayıplarına ve yıkımlara neden olan depremin, bölgenin birçok ilinde olduğu gibi İran, Irak, Suriye, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde de hissedildi. Deprem nedeniyle özellikle İran Irak sınırında toprak kaymalarının meydana geldiği kaydedilen açıklamada, depremde en çok İran Kürdistanı’nın Kirmanşan eyaletine bağlı Kasrı Şirin kentinin etkilediğinin bildirildiği ifade edildi.

‘DETAYLI AÇIKLAMA YAPILACAKTIR’

Depremde şimdiye kadar çoğu Kasrı Şirin kentinde olmak üzere yüzlerce kişinin yaşamını yitirdiği, binlerce kişinin de yaralandığı belirtilen açıklamada, Kirmanşan eyaletinde onbinlerce insanın evlerini terk etiği vurgulandı. Açıklamada, “Yerleşim yerlerindeki birçok yapı ya depremde yıkılmıştır ya da ağır hasar görmüştür. Depremin bilançosu her geçen saat ağırlaşırken, yıkımların olduğu Irak ve İran’ın Kürdistan bölgelerinde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.  İMO Diyarbakır Şubesi ile TMMOB’un oluşturduğu teknik heyetimiz, deprem bölgesinde inceleme yaptıktan sonra detaylı açıklama yapacaktır. Meydana gelen deprem bizi derinden üzmüştür. İMO Diyarbakır Şubesi olarak yaşamını yitiren insanlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.