İMO’nun Temel Bilirkişilik Eğitimleri Devam Ediyor

İMO’nun Temel Bilirkişilik Eğitimleri Devam Ediyor
İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Diyarbakır Şubesi’nin, mühendislere yönelik düzenlediği “Temel Bilirkişilik Eğitimi” 24 kişilik üçüncü grupla devam ediyor.

 

İnşaat Mühendisleri Odası’nın (İMO), Bilirkişilik Kanunu kapsamında "Bilirkişilik Yönetmeliği"nde yapılan değişiklik nedeniyle "Temel Bilirkişilik Eğitimi" konusunda Adalet Bakanlığı tarafından yetkilendirilmesi üzerine İMO Diyarbakır Şubesi’nin düzenlediği "Temel Bilirkişilik Eğitimi" devam ediyor. Üçüncü Temel Bilirkişilik Eğitimi, İMO Diyarbakır Şubesi Konferans Salonu`nda yapıldı. Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Nihat Taşdelen tarafından verilen eğitime, 24 mühendis katıldı. 23, 24, 25 ve 26 Ekim tarihlerini kapsayan eğitimde, mühendislere 18 saati teorik, 6 saati uygulamalı olmak üzere 24 saat eğitim verildi. Eğitimi tamamlayan mühendislere daha sonra "Katılım Sertifikası" verilecek.

Eğitimin konuları

 Doç. Dr. Taşdelen, "Yargılama Hukukuna İlişkin İlkeler ve İspat Hukukuna İlişkin Temel Kavramlar,  Türk Yargı Teşkilatı, Yargısal Faaliyet İçinde Yer Alan Süjeler, Yargılama Hukukuna İlişkin Temel Hak ve İlkeler, Bilirkişinin Nitelikleri, Bilirkişiliğe Başvuru, Sicil ve Listeye Kayıt, Bilirkişinin Yetkileri ve Ödevleri ile Etik İlkeler, Bilirkişinin Denetimi ve Sorumluluğu, Bilirkişi İncelemesine Başvuru ve İnceleme Konusu, Bilirkişinin Görevlendirilmesi, Bilirkişi İncelemesinin Yapılması, Rapor Yazımı Usul ve Esasları,  Oy ve Görüşün Sunulması, Bilirkişi Raporunun Teslim Edilmesi ve Değerlendirilmesi" konularında mühendislere eğitim verdi. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.