İzmir’de HDP’lilere 4'ü ağır 6 yaralı

İzmir’de HDP’lilere  4'ü ağır 6 yaralı
Urla'da ırkçı saldırıya maruz kalan HDP'lilere dayanışmak için araçla ilçeye gelen yurttaşlar sopa ve demir çubuklarla linç girişimine maruz kaldı, 4 kişi ağır yaralandı.

İZMİR– İzmir’in Urla'da ırkçı saldırıya maruz kalan HDP'lilere dayanışmak için araçla ilçeye gelen yurttaşlar sopa ve demir çubuklarla linç girişimine maruz kaldı, 4 kişi ağır yaralandı. Toplam yaralı sayısının 6'ya yükseldiği kentte HDP'liler ise saldırıları protesto etmek için ilçe girişini trafiğe kapatarak oturma eylemi başlattı. Urla'ya çok sayıda çevik kuvvet polisi sevk edildi. 


Urla'da ırkçı saldırıya uğrayan HDP'lilere dayanışmak için minibüsle Buca İlçesi'nden Urla'ye gelen HDP'liler de ırkçı saldırıya uğradı. Ellerindeki taş, demir çubuk ve sopalarla araçtaki HDP'liler saldıran ırkçılar, araçta bulunan 4 HDP'liyi linç etmek istedi. Saldırıda 4 HDP'li çeşitli yerlerinden yaralanırken, araç kullanılmaz hale geldi. Ağır yaralanan 4 yaralı 9 Eylül Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı. Önceki saldırıda yaralanan iki kişi ile birlikte yaralı sayısı 6'ya yükseldi. 

Öte yandan seçim bürosunda mahsur kalan HDP'liler ise polisin olay yerine getirdiği sivil araçlarla ilçeden çıkarıldı. Buca'dan gelen HDP'lilerin ırkçılar tarafından linç edildiğini öğrenen araçlardaki HDP'liler, ilçe girişinde bulunan Uğur Mumcu Kavşağı'nı trafiğe kapatarak oturma eylemi başlattı. Urla'ya çok sayıda çevik kuvvet polisi ve TOMA araçlarının sevk edildi.

 (DİHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.