Jandarma komutanından Amedspor açıklaması

Jandarma komutanından Amedspor açıklaması
Afyon İl Jandarma Komutanı Yılmaz Kırgel, Amedspor rakibi Afyonspor’un futbolcularıyla yaptığı sohbet sırasında sarfettiği kışkırtıcı sözleri nedeniyle açıklama yaptı. Kırgel, özür dilemek yerine “üzgünüm” dedi.

TİGRİS HABER - Afyonspor’un resmi sosyal medya hesabından paylaşılan videoda maç öncesi futbolcuları antrenmanda ziyaret eden Kırgel, Amedspor’a yönelik kışkırtıcı ifadeler kullanarak şunları dedi: “Gönlümüz sizlerle, sizin işiniz futbol oynamak. Siz de onu çok iyi yapıyorsunuz. Geriye kalanı bize bırakın. Gerçekten Afyonumuz’un kazanmaya ihtiyacı var. Hele Hele Mersin’de yaşadığımız terör eyleminden sonra gönlümden geçeni söylüyorum: 5-0. Şöyle eze eze bir yenersiniz, buradan onları göndeririz.” Video daha sonra gelen tepkiler üzerine silindi.

'Maksadımı aştım'

Kırgel, sosyal medyada tepkilerin büyümesi üzerine yayınladığı yazılı açıklamada,

“Maksadım sporcularımıza devletimizin tüm güvenlik unsurlarının maçın ruhuna yakışır şekilde gerçekleşmesi ve sonuçlanması için görevi başında olduğunu anlatmaktan, sporun ruhuna yakışmayacak herhangi bir olumsuzluğa sebebiyet vermemeleri gerektiğini ifade etmekten ve maçla ilgili motivasyonlarını artırma gayretinden ibarettir. Bir futbol karşılaşması üzerine kendi aramızda yaptığımız sohbetin bu noktaya çekilmesinden ve maksadımı aştığını anladığım sözlerimin yanlış anlamalara sebebiyet vermesinden dolayı duyduğum üzüntüyü ifade eder, müsabakanın sporun ruhuna uygun centilmenlik içerisinde geçmesini dilerim” ifadelerini kullanadı.

(Haber Merkezi)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.